ZETApress

hírportál

Pasta Station a parkban

Együnk a szabad ég alatt friss tésztát, ismerjük meg az új trendeket a cateringben! Mire lehet jó egy puttonyos Iveco, ha nem arra, hogy Európa első guruló tésztabárjává váljon? Ehhez persze kell valaki aki nagyot mer álmodni, és vállalkozó kedvének és ötleteinek nem szab határt ? tudtuk meg tegnap este a Millenáris Parkban.

Kell egy olyan csapat, aki az ötlet mögé áll és kilép a füstös zárt konyhák világából! Miért? Mert mindig kell az új, még akkor is ha naponta találkozunk a gasztronómiában az éppen aktuálisan menő újdonságokkal. Vegyünk egy átlagos menzát, vagy egy szokásos fesztiváli vagy utcai ételkínálatot. Általában rohanunk, kiválasztjuk ugyanazt, ugyanattól és el is fogyasztjuk tudván, hogy esetleg a minőség nincsen arányban azzal amennyit kifizetünk érte. És unjuk.

Kell az új, kell a friss és kell az, hogy a felgyorsult tempóban is találkozhassunk ízekkel, illatokkal, dizájnnal és nem mellesleg azokkal az emberekkel, akik nekünk frissen tálalják az ebédünket, vacsoránkat. A tésztát mindenki szereti. Kortól, nemtől függetlenül. Van hozzá köze, élménye ? az első betűtészta a paradicsomlevesben, az első cukros nudli a nagyival, vagy a közösen gyártott nokedlik és pörkölt illata.

Így jött a mozgó tésztabár ötlete, mely abból a szempontból is szerencsés, hogy egész Európában még nincsen ilyen jellegű vállalkozás. Cél a frissen készült ? nem előre gyártott ? tészta, melynek az íze is teljesen más mint, az melyet csak kiborítunk a tasakból. A kiváló minőségű, friss alapanyagok, melyeket tetszés szerint variálhatunk és hozzá a fűszernövények és illatok? garantált siker. A rendeléstől a tálalásig nyomon követhető, hogy mi kerül a dizájn dobozba ? csak hogy a trendeket is szem előtt tartsuk!

Street Food őrület

Különlegesen átalakított motorok, Barkasok, puttonyosok, pick-up-ok, teherautók! Végtelen variációk, street food találkozók, fesztiválok, rajongók! Íme a vendéglátás egyik legegyszerűbb formája, mely az utóbbi pár évben alapvetően szabta át milliók mindennapi étkezési szokásait. És ez alól persze mi magyarok sem vagyunk kivételek. Íme egy lazább, kötetlenebb minőségi étkezés ? a Pasta Station rutinos, a zárt konyhában edzett séfjei kikerülvén a szabadba, így már el tudnak beszélgetni a vendégekkel, a bőrükön érezhetik az elismeréseket, kritikákat.

Honnan ? hová?

Ki a szabadba! Jó társaság, különleges helyek! Együttlét és közös főzés, finom borok és friss paszták. Ehhez hozzáadódnak a mesteri szakácsok és alkalomadtán jó beszélgetések a gasztronómiáról, tésztákról, az életről! A Pasta Station ezt kínálja végig száguldva a nyári fesztiválok legjavát, piknikezve a Millenárison vagy éppen az éjszakai szórakozóhelyek környékén várja azokat akik a gyros, hambi helyett egy más minőséget szeretnének!

Az autó felbukkan majd irodaházak, logisztikai parkok, bevásárlóközpontok közelében, illetve céges és magán partikon is megtalálható. Mindezt hogyan? Úgy, hogy további autókat készít, mert a vállalkozás még nincs fél éves, de már kinőtte magát. További tervek között szerepelnek Pasta Station pontok az egész országban, valamint egyedi webshop és saját márkás termékek! Vigyázat! Pasta lavina közeleg!

Bemutatkozás a Millenáris Parkban

Egy laza sajtópiknik keretében mutatkozott be a vállalkozás tegnap délután fél 5-től este 7-ig a Millenáris Parkban. Az eseményen a Millenáris Nonprofit Kft-től Lupkovics Vanessa beszélt terveikről. Az újdonságokat, gasztronómiai trendeket mindig is támogató létesítmény ebben az évben Street Food udvarrá változik a látogatók legnagyobb örömére. A kiváló borokat a Bortársaság szolgáltatja, közvetlenül a Pasta Station food truck autója mellett.

A rendezvényen Dombovári Vanda, az olasz ételek fanatikusa faggatta a Pasta Station séfjeit arról hogy miként tudnak egy fesztiváli napon minimum ezer főnek friss tésztát kínálni, úgy hogy a minőségből egy fikarcnyit sem engednek! A jó csapatmunka és az elhivatottság elengedhetetlen, de a lényeg a jól felszerelt háttérkonyha, a dob utcai bázis. És a kedvenc tésztaétel? Végtelenül variálható, de a kedvenc számukra a legegyszerűbb paradicsomos csípős arrabiata bármilyen tésztából.

A kedvenc különleges desszert tésztából? Még csak tervben, de ez biztosan ütős lesz! A csokoládékrémes pisztáciás ravioli. A tésztát pisztácia pasztával készítik, és ettől nagyon szép zöld színt kap, majd sűrű és tömény csokoládétölteléket tesznek bele. Csak még azt kell kitalálni, hogy hogyan ne folyjon ki a csokikrém belőle akkor sem, miután kifőzték a tésztát. A piknikre egy diós túrónudlit készítettek a fiúk pikáns meggyhabbal? Vanda elmesélte olaszországi gasztro körútját és azt is hogy kisfiával, Gergővel aki még csak másfél éves, de már közösen tesznek ? vesznek a konyhában együtt.

Dulai Tamás, a cég ügyvezetője és Kovács Zsanett, a Pasta Station rendezvényszervezője lelkesen beszélt a megvalósult álomról felvezetve a felkínált tészta csodákat. Az előétel zöld rigattoni rukkolával, olivabogyóval és paradicsommal, citrus öntettel. A főételek fekete-kagyló tészta csípős paradicsomszósszal, spagetti balzsamecetes kacsával és campanelle bisque szósszal és garnélarákkal voltak. Desszertként úrós nudli édes diós morzsában pikáns meggyhabbal lett felszolgálva.

Az estén bemutatkozott a Vespresso csapata is, akik éppen aznap tértek haza Riminiből, az olaszországi Barista Világbajnokságról. Nagy Krisztián magyar bajnok kínálta a vendégeknek a különleges, versenyen is bemutatott málnás ízvilágú kávé költeményeit! Igazi Dolce Vita hangulatot kölcsönzött az átalakított Vespa motor előtt kávézgató társaság!

Szóljon hozzá!