ZETApress

hírportál

Anyák napja az MSZP-ben

Bangóné Borbély IldikóMagyarország fideszes vezetése elvette az ünneplés lehetőségét a magyar családoktól! ? mondta Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője délelőtt a Jókai utcai Pártszékházban, Anyák napi sajtótájékoztatóján.

Az MSZP elnökségi tagja fenti kijelentését azzal indokolta, hogy a Fidesz kettészakította a magyar családokat, több százezer embert külföldre üldözött, így ők csak telefonon, vagy Skype-on tudják köszönteni az édesanyjukat, a nagyanyjukat. A munkahelyek meg csak papíron, meghamisított statisztikákban léteznek Magyarországon.

A képviselőnő szerint sokan vannak, akik még egy szál virágot sem tudnak venni. Ők, a havi ötvenezer forint alatt keresők, a közmunkások, vagy a munkanélküliek inkább az édesanyjuk támogatására szorulnak, pedig pont fordítva kellene lennie! A Fidesz az elmúlt négy évben folyamatosan megbélyegezte az édesanyákat ? mondta, s kifogásolta az új Munka törvénykönyvét, amely elvette a munkahelyi védettséget a kismamáktól, és amely szerinte megalázó helyzetbe hozta a nőket, mivel hamarabb kell bejelenteniük a főnöküknek a várandóságukat, mint a saját férjüknek.

Az MSZP elnökségi tagja szerint azt, amit tett a kétharmados Fidesz-kormány az édesanyákkal, pontosan jelzik az évről évre csökkenő születésszámok. A Fidesz-kormány tette fizetőssé a bölcsődéket és verte szét totálisan az oktatási rendszert, ám az édesanyák eredendően baloldaliak: védik a gyengéket, óvják az elesetteket és együtt éreznek a szenvedőkkel. Magyarország jövőjének nem a szétszakított és nélkülöző családokból kell állnia, amit a jobboldal kínál, a magyar családok ugyanis biztonságot és jobb megélhetést szeretnének, s ezt balra találják meg ? fejezte be mondandóját.

Újságírói kérdésre elmondta, hogy az MSZP egyelőre nem tárgyal arról a DK-törvényjavaslatról, mely szerint hazánkban is engedélyezzék az azonos neműek házasságát és örökbefogadását. Az Együtt-PM által is támogatott tervezet bejelentését mára időzítette Gyurcsány Ferenc pártelnök, s rövidesen benyújtják a jövő kedden megalakuló új Országgyűlésnek is. Azt már csak mi kérdezzük, hogy javaslatuk esetleges megszavazása után egy meleg férfipáros örökbefogadott kisfia kit köszönt majd virággal Anyák napján?

Szóljon hozzá!