ZETApress

hírportál

Kikapcsolódás sötétben

Turn off, toturn on 1Kapcsolj ki, hogy beindulj! Dobj el mindent és ragadd meg párod kezét a Föld óráján! A Föld órája a WWF által életre hívott, minden év márciusának utolsó szombatján megrendezett nemzetközi kezdeményezés ? tudatta Jónás Petra, Well PR Ügynökség. A Föld órája esemény ideje 20:30-tól 21:30 óráig.

A mai napon arra kérik a háztartásokat és vállalkozásokat, hogy egy órára kapcsolják le a nem létfontosságú lámpákat és elektromos berendezéseket, és ezzel hívják fel a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére. A Durex, a világ vezető szexuális jóléti márkája arra ösztönzi az embereket, hogy használják ki ezt az elektronikától mentes alkalmat, és a sötétben töltött egy óra alatt kerüljenek ismét igazán közel párjukhoz.

A technológia vívmányai napjainkban nagy szerepet játszanak abban, hogy közelebb hozzák egymáshoz az embereket, ugyanakkor sok esetben éppen ezek miatt távolodunk el egymástól. A mai szerelmespárok életében, akik többet foglalkoznak elektronikus eszközeikkel, mint egymással, a különböző kütyük előbb-utóbb az intimitás útjába állnak. Ez lehet az oka annak a szomorú ténynek is, miszerint az emberek 20%-kal kevesebbet szeretkeznek manapság, mint 2000-ben. Az előző feltevést támasztja alá az az adat is, miszerint a 18 és 34 év közötti amerikai felnőttek 20%-a használta már okos-telefonját szeretkezés közben, vagy az, miszerint a Twitter felhasználóknak általában rövidebbek a párkapcsolatai, mint azoknak, akik nincsenek regisztrálva a közösségi oldalon.

Sőt, ennél még meghökkentőbb eredményeket mutat az az angol felmérés, amely szerint a megkérdezettek 12%-a felvette telefonját, tízből egy olvasott el üzenetet és több mint 5% Facebookozott már valaha szeretkezés közben. Ezek után jogos a kérdés, hogy a technika valóban lohasztja a szerelem utáni vágyat? A Durex hisz abban, hogy semmi nem állhat a jó szex útjába, de tény, hogy a telefonok, laptopok, TV-k és iPadek okozta egyre növekvő függőség ahelyett, hogy összehozná az embereket, inkább távolabb sodorja őket egymástól.

Turn off, toturn on 2Március 29-e ezért jó alkalom arra, hogy ne csak a fényeket, hanem a különböző kütyüket is mind mellőzük. Jelentkezzünk ki és kapcsoljuk le az elektronikus eszközeinket, szabaduljunk ki a technika bűvköréből, és engedjük, hogy sötétbe boruljanak a képernyők, elaludjanak a fények, hogy így a párok mindenütt újra egymásra találjanak. A Durex egy elgondolkoztató kisfilm segítségével szeretné cselekvésre ösztönözni az embereket. A videó magunkhoz hasonló párok rövid történetét mutatja be, akik annak ellenére, hogy fizikailag egymás mellett vannak, a képernyők okozta bűvölet miatt mégis óriási köztük a távolság. A kisfilm március 19-től tekinthető meg a Youtube-on.

A technika által okozott függőség valós problémákat vet fel nem csak a közvetlen emberi kapcsolatokban, de a szerelmespárok egymáshoz való viszonyában is. Napjainkban ugyanis egyáltalán nem ritka látvány, hogy egy romantikus vacsora alkalmával a párok okos-telefonjaikat nyomogatják, ahelyett hogy egymással foglalkoznának, és élveznék az együtt töltött értékes időt. Ez valószínűleg sajnos a hálószobában sincs máshogy ? nyilatkozta Sipeki Vivien, a Durex márkamenedzsere. ? Ezért érezzük fontosnak, hogy a Föld órája és a film segítségével felnyissuk kicsit az emberek szemét, és arra ösztönözzük őket, hogy a cyber világ helyett inkább a valóságot válasszák és éljék meg szerelmüket.

A Durex kisfilmje egy szenvedélyes felhívás arra, hogy a párok elszakadjanak a képernyőktől és a valós érzelmeikre koncentráljanak. Szenteljenek időt a szerelmeskedésnek és egymásnak, adják át magukat az előjáték élvezetének. ? A Föld órája tökéletes alkalom a párok számára, hogy egy órán keresztül kizárólag egymással foglalkozzanak. Mi egyebet lehetne tenni a sötétben, ami ennyire energiatakarékos és egyben energetizáló?! ? tette hozzá Ukonwa Ojo, a Durex nemzetközi marketing specialistája. ? Legyen az idei Föld órája az első lépés afelé, hogy a szerelmesek újra közeledni kezdjenek egymáshoz: Kapcsoljanak ki, hogy beinduljanak!

Szóljon hozzá!