ZETApress

hírportál

A Bam! 2013. ősze

Bam! 2013Idén ősszel is nagy sikerrel zajlott le a Bam! Bringás reggeli ? ezúttal országosan egy időben 28 helyszínen. 110 oktatási intézmény csatlakozott a Bringázz a Munkába! Kampányhoz ? tudtuk meg délután a Gödör klubbeli sajtótájékoztatón.

A Magyar Kerékpárosklub az NFM partnereként idén immár hetedik éve szervezi évente kétszer legnépszerűbb kerékpáros kampányát, a Bringázz a munkába! (Bam!) kampányt. Az őszi forduló szeptember 23-a és október 25-e között tartott. A tavaszi siker után ismét sikeres volt a Az én bringás történetem felhívás is: a Kerékpárosklub megjelentette azok írásait, akik szívesen elmesélték, hogyan kezdtek bringával közlekedni.

A Kerékpárosklub a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és az EMMI-vel közös őszi kampányban először célozta meg az oktatási intézményeket is. A kezdeményezéshez mintegy 110 középiskola és felsőoktatási intézmény csatlakozott újonnan közel négyszáz résztvevővel. A klub azért invitálta játékra immár a diákokat is, hogy az oktatási intézményekben is egyre elterjedtebb legyen a kerékpáros közlekedés, hiszen ez a legkörnyezetbarátabb, legegészségesebb és gyakran a leggyorsabb közlekedési mód. Ha a diákok már fiatalkorukban megszeretik a kerékpáros közlekedést, az természetessé válik számukra: valószínűleg később se teszik le a kétkerekűt, példát mutatva ezzel környezetüknek, jövőbeni munkatársaiknak.

Főbb eredményeik

A Válts bicajra, és több marad az élményekre! üzenetet hirdető kampányba összesen több, mint kétezer intézmény regisztrált. A mintegy hétezer résztvevő közül kétezren először vettek részt a játékban. A tavaly őszi egymillió kilométer után ezúttal 1,4 millió kilométert tekertek a vállalkozó kedvű kerékpárosok, ami annyi, mint 35-ször körbekerekezni az Egyenlítőt. Ezáltal 206 tonna CO2 kibocsátástól óvták meg a légkört és 38 millió forint benzinpénzt spóroltak meg. Az egy főre jutó éves CO2 kibocsátás Magyarországon 5,6 tonna. Minden második játékos esőben is a kerékpárt választotta. Az eddigi trendnek megfelelően, a játékosok 7%-a tekert kisgyerekkel.

Szóljon hozzá!