ZETApress

hírportál

Édesvizes élőkép

Élőkép a világ édesvíz-készleteinek megóvásáért. A jövő heti Budapesti Víz Világtalálkozó alkalmából ma délben 400 diák és számos ismert hazai sportoló formált élőképet a Millenáris Parkban, hogy felhívják a figyelmet a világ édesvíz-készletei megóvására. A Budapesti Víz Világtalálkozó óriási méretű logójáról, valamint az Adj esélyt a jövőnek! üzenetről légi felvétel is készült.

A Budapesti Víz Világtalálkozó óriási méretű logóját és fő üzenetét rakták ki a budapesti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskola, valamint a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium diákjai, számos ismert sportoló részvételével. Az élőkép kirakásában a diákok mellett részt vett Pap Bianka paraúszó, Vad Ninetta kajakos, valamint Kozman György kenus. Az esemény házigazdája Kovács Áron volt, aki a 17 x 8 méteres élőkép résztvevőinek instruálása mellett a vízhez való személyes kötődésükről, a tudatos vízfogyasztásról kérdezte a jelenlévő sportolókat. A résztvevők közösen énekelték el a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt.

Az ivóvíz legféltettebb természeti kincseink közé tartozik, amelyből a rendelkezésünkre álló készlet sajnos véges. Fontos, hogy mindannyian tegyünk megőrzéséért és ezzel is adjunk esélyt a jövőnek. Erre és a jövő heti Budapesti Víz Világtalálkozó jelentőségére kívántuk felhívni a figyelmet a mai eseménnyel. Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarország adhat otthont eme rangos nemzetközi eseménynek, amelyre számos világszerte elismert tudós, vízügyi szakember és döntéshozó érkezik fővárosunkba, hogy hosszú távú megoldásokat találjanak a vízzel kapcsolatos kihívásokra ? mondta Wintermantel Péter, a Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkára.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Édesvíz a Millenárison | ZETApress

Szóljon hozzá!