ZETApress

hírportál

István felavatta Istvánt

Istvánok SzilárddalSzoboravatással ünnepelte névnapját a főpolgármester. Minden út Szent Istvántól ered ? mondta Tarlós István délelőtt a csepeli Daru dombon, az egy évezrede élt államalapítónk szobrának avatásán. A Németh Szilárd polgármesterrel, fideszes országgyűlési képviselővel közösen felavatott szoborkompozíció Álmos vezérnek, Árpádnak és Szent Istvánnak állít emléket.

A főpolgármester az augusztus 20-i nemzeti ünnepünkön, az Ősi elődeink című szoborcsoport avatásán arról is beszélt, hogy az államalapító nem mellőzte, hanem építette a kereszténységet, amelynek alapján lett erős egykor Európa és lett nagyhatalom Magyarország. Tarlós István még egy Istvánra, Széchenyire is utalt. Budapest szellemi mentora, építője, a legnagyobb élő emlékezetet látta Szent Istvánban, és ebben ma sincs okunk kételkedni. Anonymus többször is említi Csepel szigetét, amelyhez Álmos és Árpád korából is több történet fűződik ? tette hozzá a főpolgármester.

A magyarok története változatosan alakult, és ez igaz Budapestre, azon belül Csepelre is, amely egyebek mellett volt már magyar királyok pihenője és magyar iparváros is. Három éve a főváros és a kerület közösen új utakon jár, de folytatják a jó hagyományok ápolását. Nem azt hirdetik, mint korábban, hogy egy út van, de tudják, minden útnak közösnek kell lennie. Azt sem hirdetik, hogy egyetlen cél van, de minden jó célt felmérnek, és értéke szerint becsülnek meg ? fűzte hozzá Tarlós István.

Budapest mai céljai nem a ködben sejlenek, a nagy tervek utópiái helyett a megőrzés, a működőképesség, a biztonság és a megalapozott előre haladás útján kell járni ? fogalmazott a főpolgármester. Tarlós István ennek jeleként említette a Budapesten az idén forgalomba állított új buszokat, az újjáépített tereket és a befejezéséhez közelítő 4-es metró projektjét is.

Szóljon hozzá!