ZETApress

hírportál

Lufik és bicajok

Lászlóné és László úrKerékpáros menet zárta tegnap este a Bringázz a munkába! tavaszi kampányát. Idén tavasszal negyvenszer tekerték körbe a bicajosok az Egyenlítőt. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fő utcai épülete a BAM! tavaszi kampányának lezárásaként tartott kerékpáros menet egyik állomása volt.

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter fogadta a tárca és a Magyar Kerékpárosklub együttműködésében megvalósult Bringázz a munkába! (BAM!) kampány résztvevőit a minisztérium előtt. A kerékpárosok a budai Millenáris Park Fény utcai kapujából indultak, s a Petőfi hídon áthajtva jutottak el a belvárosi Képíró utca 6-ban. A 2007-ben életre hívott akció lényege, hogy évente kétszer ? tavasszal és ősszel ? egy öthetes időszakban arra buzdítson minél több magánszemélyt, vállalatot és iskolát, hogy a munkába járáshoz a kerékpárt válassza közlekedési eszközül.

Németh Lászlóné köszöntőjében úgy fogalmazott: örömteli fejlemény a BAM! kampány sikere, hiszen a kerékpározás nem csupán a testmozgás kiváló módja, hanem egyben életforma is, amely segít a környezettudatos szemlélet terjesztésében. Hozzátette: mindenki, aki csatlakozott a kampányhoz, kifejezte egyúttal azt is, hogy egyénileg vállal felelősséget saját és a környezete egészségének megóvásáért. A nemzeti fejlesztési miniszter kitért arra is, hogy az Új Széchenyi Terv keretében az elmúlt három év alatt 440 km kerékpárút készült el, és az új bicikliutakat szerencsére egyre többen használják is.

László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke beszámolt róla, hogy idén minden eddiginél nagyobb érdeklődés mutatkozott a BAM! iránt: mintegy nyolcezer játékos vett részt, ebből több mint 2700 újonnan csatlakozott a programhoz. A Kerékpárosklub elnöke kiemelte, hogy rendkívül sok vállalat is regisztrálta magát: a tavaly őszi 1700-hoz képest számuk idén meghaladta a kétezret.

LufiBAM a levegőbőlA BAM! keretében az öthetes kampány félidejében országosan 26 helyszínen várták reggelivel azokat, akik biciklivel közelítették meg munkahelyüket, a kampányidőszak végén tartott sorsolásban pedig összesen 123 ajándék talált gazdára. A Kerékpárosklub a Bringázz sütizni! elnevezésű kerékpáros menettel ünnepelte a BAM! tavaszi zárását, amelynek során egy előre kijelölt, biztosított útvonalon körbekerekeztek Budapest belvárosában, a végállomáson pedig égnek eresztettek több száz lufit, és a magasból megörökítették a résztvevőkkel kirajzolt BAM! feliratot. László János a Paul Lange Hungary sportszer-, járműgyártó és kereskedelmi Kft. jóvoltából egy biciklit adott át Németh Lászlónénak, megköszönve a minisztérium támogatását. A kerékpárt a miniszter asszony felajánlotta egy árvízkárosult hölgy számára.

Szóljon hozzá!