ZETApress

hírportál

Be sem lépett, már támadják

A Demcsák Zsuzsa férjével kapcsolatos burkolt, vagy nem is annyira burkolt vádak megjelenése tudatosan felépített támadást sejtetnek, amelyek személyes, üzleti vagy akár politikai okokra vezethetők vissza. Csak április másodikától lesz a kormány új szóvivője, mégis már most, hetekkel a hivatalba lépése előtt sorozatos támadások érik, tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Az új kormányszóvivő személye iránti fokozott érdeklődés természetes, s a média természetesen a dolgát végzi, amikor egy-egy, vele kapcsolatos új információnak utána jár. E hírek, értesülések publikálásában, a valótlan, vagy pontatlan információk terjesztésében azonban jogi és erkölcsi felelőssége van a sajtó minden munkatársának. Ő is, mint a kormányzatban dolgozó többi, fontos pozíciót betöltő munkatárs, a munkába lépését megelőzően szigorú, úgynevezett C típusú nemzetbiztonsági ellenőrzésen esik át. Ez a vizsgálat minden mai és további kérdésre egyértelmű, megnyugtató választ ad majd.

Április másodikától pedig lehetőség lesz arra, hogy az új kormányszóvivőt végre ne csak áttételes információkon keresztül ismerje meg az ország, hanem a munkája alapján is, fejeződik be a közlemény.

S hogy miért került a támadások kereszttüzébe a leendő kormányszóvivő? Mert férje állítólag kétes üzleti körökkel áll kapcsolatban. Az Index cikke szerint az SZDSZ sem vállalhat egy ilyen szóvivőt. Ők a blogjában közzétett bölcsödekeresés miatt is elítélik.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Demcsák lemondott

Szóljon hozzá!