ZETApress

hírportál

Újra bajnokok a spanyolok

Tegnap este Debrecenben a csütörtöki elődöntők győztesei csaptak össze a futsal Eb-n. A spanyolok 4:2 (2:0) arányban verték meg a portugálokat, így ötödször is Európa-bajnokok lettek. Ezüstérmes ellenfelüket a D-csoportban 6:1-re alázták meg.

Michel Platini, az UEFA elsőszámú irányítója szombat délelőtt Budapesten találkozott és megbeszélést folytatott Kisteleki István MLSZ-elnökkel, majd Bajnai Gordon miniszterelnök adott ebédet a tiszteletére a Parlamentben. Utána Debrecenbe utazott a bronzmeccs és a döntő megtekintésére és az érmek átadására.

Jobban bírták a tempót a csehek

A koraesti bronzmérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban: Azerbajdzsán ? Csehország 3:5 (2:1). Az izgalmas, fordulatos és élvezetes találkozón a csehek visszavágtak a budapesti csoportmeccsen elszenvedett 6:1-es vereségért. Tomás Neumann gárdája győzelmével megszerezte a bronzérmet, az Eb-újonc Azerbajdzsán pedig a kontinenstorna 4. helyezettje lett.

Az Eb érdekessége, hogy négyes holtverseny születtet a gólkirályoknál 5-5 góllal. Az adidas Aranycipőjét Javi Rodríguez ( Spanyolország), Joel Queiros (Portugália), Biro Jade ( Azerbajdzsan) és Saad Assisis (Olaszország) vehette át Sándor Tamás korábbi válogatott labdarúgónktól ? tudtuk meg Rozs Borbálától.

Szóljon hozzá!