ZETApress

hírportál

Előny a Fradinál a női NB I-ben

A győztes gól ünnepléseA Ferencváros nyerte a női labdarúgó NB I döntőjének első felvonását: a zöld-fehérek 15 órától hazai környezetben, a Bihari úti Kocsis Sándor Sportközpontban 0:1-ről fordítva 1:1-es félidő után 2:1-re győzték le a címvédő MTK Budapestet az M4 Sport kamerái előtt. A ferencvárosi Fenyvesi Evelin a múlt hétfői RangAdó Gálán harmadszor lett a női NB I legjobb játékosa.

Az FTC 20 győzelem mellett egyetlen vereséggel zárta az alapszakaszt ? igaz, éppen a kék-fehérek voltak az egyetlenek, akik nyerni tudtak a IX. kerületiek ellen ?, így favoritként várták a finálét, amely egyikük második sikeréig tart. A várakozásoknak megfelelőn a Ferencváros nagy fölényben futballozott, több nagy helyzetet is kialakított, viszont a vendégek az első nagy lehetőségüket gólra váltották Magyarics Zoé révén.

A hazaiak lendülete mégsem tört meg, így a 31. percben a csapatkapitány Mosdóczi Evelin által kiharcolt és értékesített büntetővel egyenlítettek. A fordulást követően is Fradi-fölény jellemezte a találkozót, s a 70. percben Fenyvesi Evelin átadásából Poljak Allegra belőtte a győztes gólt. Ha a 4 perces hosszabbításban a vendégek kiegyenlítettek volna, büntetőkkel döntik el a csatát.

A párharc 2. mérkőzését június 2-án vasárnap 14 órától rendezik az Új Hidegkuti Stadionban, míg az esetleges harmadik, mindent eldöntő összecsapásra június 5-én szerdán 20 órától a Bihari úton kerülhet sor. Azért játszhat otthon kétszer is a Fradi, mert ők nyerték az alapszakaszt, míg az MTK a 2. lett.

Szóljon hozzá!