ZETApress

hírportál

Spar Maraton Lágymányoson

Több mint 33 ezren vettek részt a 33. Spar Budapest Maraton Fesztivál kétnapos versenyein, így megdőlt a nevezési rekord. A fő számot, a mai maratont Csere Gáspár és Szabó Tünde nyerte meg, ezzel ők lettek a klasszikus táv magyar bajnokai is. Az új helyszínről idekattintva olvashatunk.

A Budapest Sportiroda (BSI) rendezvényén 33 ezer-ötszáz indulója volt a versenyeknek, a ma délelőtti 42,195 kilométeres viadalon pedig 13 ezren indultak el egyéniben, párban vagy csapatban. A külföldi indulók száma szintén rekordot döntött, ugyanis 96 országból 5100-an álltak rajthoz.

A férfiak között a tavalyi ezüstérmes Csere Gáspár (BEAC) 2:20:08 órás eredménnyel ért elsőként célba, több mint egy perccel megelőzve a második Jenkei Pétert (Vasas, 2:21:16 óra). 3. Balázs Levente (Vasas) lett 2:38:34 órás eredménnyel. A nőknél Szabó Tünde még nagyobb fölénnyel végzett az élen, mivel 2:47:40 órás idejénél a második Staicu Simona (2:53:04 óra) több mint öt perccel volt lassúbb. 3. Ruscsék Krisztina (ELTE SE) 3:04:22 órás idővel.

Számos sportoló, politikus és művész is futott a vasárnapi maratonon, köztük Szijjártó Péter külügyminiszter, aki szeptember 9-ei félmaratonja után élete első maratonját is lefutotta. A legidősebb maratont futó férfi a 80 éves Richter Ferenc, a nők között pedig a 69 éves belga Claudia Farnaud volt. 30. alkalommal teljesítette a Budapest Maratont a fóti Lengyel László. A mezőnyben futott többek között Maráz Zsuzsa, az idei Spartathlon női győztese, Imre Géza kétszeres olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó, Epres Attila, az Örkény Színház színésze és Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója.

Szóljon hozzá!