ZETApress

hírportál

Pólógála az Arénában

Olimpiai bajnokokTizennégy magyar és két külföldi olimpiai bajnok pólós ugrik medencébe a Duna Arénában a ma esti XIXO Waterpolo All Star Gálán, amelynek keretében 20 órától a Millennium Masters csapata mérkőzik meg az egykori nagy ellenfelekből összeállt világválogatottal.

Az esemény tegnap délutáni sajtótájékoztatóján Fetter Balázs fő-szervező emlékeztetett: a tavalyi masters világbajnokság után vetődött fel a gondolat, hogy jó lenne idén is valami ahhoz hasonló rendezvényt összehozni. ? Én annak idején sohasem láttam élőben játszani az 1976-ban olimpiai aranyérmet nyert csapat tagjait, ezért most az a célunk, hogy a mai utánpótláskorú gyerekek láthassák, hogyan pólóznak a 2000-es évek magyar bajnokai ? fűzte hozzá Fetter, aki örömmel számolt be arról, hogy mind az 5200 jegy elkelt már, de akiknek nem jutott belépő, azok az M4 Sporton élőben nézhetik meg a mérkőzést.

A világválogatottban Kiss Gergely tájékoztatása szerint hét nemzet vízilabdázói kaptak helyet, köztük a holland Harry van der Meer, aki kijelentette: nem tudott nemet mondani, amikor a jelenlegi magyar férfi kapitány, Märcz Tamás meghívta őt a mérkőzésre. ? Nagy megtiszteltetés egy olyan válogatott ellen játszani, amely mindent megnyert, amit lehetett ? fogalmazott Van der Meer, aki tavaly ősz óta a holland válogatott edzőjeként dolgozik.

Ugyancsak részt vett a sajtóeseményen az 1996-os olimpiai aranyérmes spanyol Daniel Ballart, aki viccesen megjegyezte, kicsit tart a magyar válogatottól, mert a Facebookon látta, hogy Kásás Tamásék milyen komolyan készülnek a keddi viadalra. A világválogatottban még egy olimpiai bajnok lesz, mégpedig a horvát Dubravko Simenc, aki 1984-ben és ’88-ban még a jugoszláv válogatottal volt aranyérmes. Azt a csapatot ugyanaz a horvát Ratko Rudic irányította, aki most a világválogatott szakvezetője lesz.

A tavalyi budapesti masters világbajnokságot a 40 év felettiek kategóriájában megnyerő Millennium Masters válogatottban az esti gálán is ott lesz a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán; a két ötkarikás arannyal rendelkező Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila, illetve a Sydneyben aranyérmes Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt. A XIXO és a vízilabdázók kapcsolatáról idekattintva olvashatunk.

Kiss Gergely elmondta, jelenleg félnyugdíjas állásban van a Honvédnál, s mivel már elkezdték a felkészülést, ezért nyolc edzés van a háta mögött. ? Bízom benne, hogy kedden este világraszóló vízilabdashow-t láthat majd a közönség! ? jegyezte meg a bajnok. Kásás Tamás elismerte, hogy a Millennium Masters felkészülése során egyszer sem fordult elő, hogy a keret minden tagja el tudjon menni a közös edzésre. Ugyanakkor előnynek érzi, hogy a világválogatott ebben a felállásban még sosem játszott. ? Látványosság szempontjából kiváló mérkőzés lesz, az biztos! ? erősítette meg Kásás.

A Millennium Masters tavalyi sikeréről idekattintva olvashatunk. Tegnap késő délután közönségtalálkozóval egybekötött nyilvános edzést tartottak a Duna Arénában, amelynek jegybevételét jótékony célra fordítják a szervezők. Elhangzott még, hogy a mai gála előtt 16 órakor nyitják majd ki a XIII. kerületi Népfürdő utca 36-ban a Duna Aréna kapuit.

1 hozzászólás

  1. Ma este a Duna Arénában Millennium Masters – Világválogatott 5-5 (3-1, 0-0, 1-2, 1-2). Gólszerzők: Varga T. 2, Benedek, Biros, Kiss 1-1, illetve Garbuzov 2, Csomakidze, Sapic, Zinnurov 1-1 – láttuk a Duna Worldön.