ZETApress

hírportál

Szilágyi három érmet is begyűjtött

Szumó dobogóSzilágyi Erik Lengyelországban is remekelt. A fiatal magyar szumós a felnőttek és a juniorok között is dobogóra állt a Szumó Európa-kupán, a Világjátékok-kvalifikációs versenyén. Krotoszyn adott otthont a szumósok legutóbbi Világjátékok-kvalifikációs versenyének, amely Európa-kupa is volt egyben.

Szilágyi Erik a felnőttek között a 92 kilósok mezőnyében ezüstérmet szerzett, míg a junioroknál megnyerte a 100 kilogrammos súlycsoport küzdelmeit, az openben pedig második lett. A tehetséges magyar szumós elindult a felnőttek nyílt versenyében is, ott végül a 9. helyen végzett. Az előzmények idekattintva olvashatók. A szumósoknál az open kategóriában nincsenek súlycsoportok, így bárki összekerülhet bárkivel

Berregi Bernadett (+75 kg) is dobogóra állt Krotoszynban, miután a junioroknál a saját súlycsoportjában és openben is ezüstérmes lett. A felnőtt +115 kilogrammos mezőnyben közel volt az éremszerzéshez Papp Arnold is, de végül az 5. helyen végzett a súlycsoportjában, az openben pedig a 7. helyen zárt.

Szóljon hozzá!