ZETApress

hírportál

Megvannak az indulók

SárkányhajókMegvan, hogy mely kishajók indulnak a szegedi sárkányhajó-világbajnokságon. Eldőlt, hogy mely klubok legénységei indulhatnak a 10 személyes kishajós versenyben a nyáron, Szegeden megrendezendő világbajnokságon. A 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságok július 17-e és 22-e között rendezik meg Szegeden.

Az utolsó válogatón, amelyet Budapesten rendeztek meg, a Premier Openben a Dunai Sárkányok Vác és Rába Sárkányhajó Club legénységeinek, a Senior B Vegyes, valamint a Senior B Open versenyosztályban pedig többek között a Dunai Sárkányok Vác és a Sugo Sárkányhajó Club csapatai kvalifikálták magukat a vb-re. A Sugo Sárkányhajó Club határozott szerepléssel és remek időeredményekkel a Senior B vegyes válogató 2000 méterén, és a Senior B Open válogató 200 méteres távján is elsőként ért célba, míg a Senior B vegyes válogató 200-as kategóriában a második helyezést szerezték meg.

A vb-re való kijutás lehetősége a Dunai Sárkányok Vác legénységét is feltüzelte, ugyanis egy rendkívül szoros versenyen, néhány ezred másodperccel ugyan, de maguk mögé utasították a Körös Dragon SE legénységét és a Senior B vegyes válogató 200 méteres távján a legjobb időeredménnyel lapátolták be magukat a világbajnokságon induló csapatok mezőnyébe. A váciak lendülete kitartott a Premier Open válogató 200 méteres, a Premier Open 2000 méteres, és a Senior B Open 2000 méteres távjain is, ugyanis ebben a három versenyszámban is kiváló és összehangolt csapatmunkával végeztek az első helyeken.

A Premier Open válogató versenyosztályában a második helyezést a Rába Sárkányhajó Club legénysége szerezte meg, így nekik is szurkolhatunk a sárkányhajózás történetének legnagyobb világbajnokságán ? tudatta Bányász Árpád, NVESZ sajtó. Az egyetemek 200 méteres és 2000 méteres válogató versenyén a legjobb teljesítményt a Széchenyi István Egyetem legénysége nyújtotta, így összességében az egyetemek válogató futamában az SZE mellett három egyetem legénysége (Pécsi Tudományegyetem, Szegedi Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) teljesítette azokat a feltételeket, melyekkel megszerezték az indulási jogot.

Szóljon hozzá!