ZETApress

hírportál

Apollo Tyres a magyar fociért

Az Apollo Tyres beszáll a magyar futballba: hároméves együttműködést írt alá a nemzetközi abroncsgyártó és a DVTK a miskolci stadionban. Az Apollo Tyres abroncsgyártó cég a gyöngyöshalászi gyár megnyitása után most az ország egyik élvonalbeli sportklubjával, a DVTK-val kötött partnerséget, hogy még szorosabbra fűzze viszonyát Magyarországgal.

A DVTK labdarúgói a mezükön viselik majd a cég nevét, már a szombati stadionavató meccsen is. A Magyar első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszó DVTK az Észak-kelet-magyarországi Régió legnagyobb sportklubja, a mostani együttműködés a férfi csapatokon kívül a női és az ifjúsági regionális futballcsapatokat is érinti. Az Apollo Tyres, az amúgy világhírű cég a DVTK szenvedélyes és kiterjedt rajongói bázisán keresztül szeretné hazai ismertségét növelni és a helyi közösségek támogatását folytatni ? tudatta Tengelits András PR igazgató.

? Az Apollo Tyres hisz a helyi közösségekkel és a kiemelkedő regionális szervezetekkel kiépített kapcsolatokban. Szeretnénk, ha ez a támogatás is segítene abban, hogy a sportolók sikeresebbek és népszerűbbek lehessenek, és ezáltal öregbíthessék a környék jó hírét. Ez az együttműködés az első lépés afelé, hogy az Apollo Tyres családjának tagjai között üdvözölhessük a DVTK-t is. Az Egy klub ? egy szív ? egy lélek szlogenjük egybevág a mi gondolkodásunkkal ? mondta Tarnai Tamás, az Apollo Tyres emberi erőforrás és társasági támogatás igazgatója.

? Klubunk kiemelkedő sikerként értékeli, hogy az Apollo Tyres marketing-kommunikációs partnerének a DVTK-t választotta. Tudjuk, a DVTK mára több egy városi sportegyesületnél. Három megyében, kilenc sportágban, közel kétezer felnőtt és utánpótláskorú fiatal versenyez kötelékünkben. Regionális sportpolitikánk kiemelkedő eredményeként könyveljük el, hogy a Heves megyei gyártóbázisú világcég támogatását sikerült elnyernünk ? tette hozzá Sántha Gergely, a DVTK ügyvezetője.

Apollo Tyres

Az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyárát tavaly áprilisban adták át. A termelés felfutási fázisban van, több ezer abroncs gördül le a gyártósorról naponta. Ha a gyár eléri teljes kapacitását, évente öt és félmillió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra. Emellett a TBR egység átadásra készen áll; a kereskedelmi termelés a következő hetekben kezdődik. Az egység kapacitása a magyarországi gumiabroncs-iparban kiemelkedő lesz évi 675 ezer TBR abronccsal. A vállalat saját termékeit Apollo és Vredestein globális márkanevek alatt hozza forgalomba.

Az Apollo Tyres elkötelezett híve a labdarúgásnak. A két Premier League-ben szereplő csapat, a Manchester United és a Crystal Palace támogatója, emellett a Bundesliga egyik legrégebbi és jól ismert szereplőjével, a Borussia Mönchengladbach labdarúgó klubjával is van már együttműködése. Az Apollo az Indiai Szuperligában is képviselteti magát a Chennaiyin FC támogatásával és az indiai másodosztályú labdarúgó-bajnokságban játszó a Minerva Punjab FC szponzorálásával.

DVTK

A diósgyőri sportegyesületet 1910-ben alapították helyi vasgyári fiatalok. A klub labdarúgó csapata a magyar első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszik és a történelme nagy részét a magyar labdarúgás legmagasabb szintjén töltötte. A DVTK a labdarúgáson kívül számos sportágat és csapatot magába foglal, köztük a kosárlabdát, a jégkorongot, a röplabdát, az asztaliteniszt, a birkózást, a sakkot és az e-sportot is.

Az Apollo Tyres Hungary Kft.

Az Apollo Tyres egy nemzetközi gumiabroncsgyártó vállalat, amely Indiában, Hollandiában és Magyarországon rendelkezik gyárakkal. A gyöngyöshalászi üzemet 2017 áprilisában adták át, a termelés fokozatosan indul. Ha a gyár eléri teljes kapacitását, évente öt és félmillió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra, több száz embernek biztosítva munkalehetőséget a régióban. A vállalat saját termékeit Apollo és Vredestein globális márkanevek alatt hozza forgalomba. Az Apollo India egyik vezető márkája, míg a Vredestein egy európai prémium márka. A vállalat termékeit több mint 100 országban forgalmazzák a viszonteladói hálózaton keresztül.

Szóljon hozzá!