ZETApress

hírportál

Fekve-nyomó érmeseink

Fekve-nyomó világbajnokság 2018: egy arany és két ezüst a magyar mérleg. Három érmet szereztek a magyarok a dél-afrikai fekve-nyomó világbajnokságon ? adta hírül a Magyar Erőemelő Szövetség.

A világbajnokságon, amelynek Potchefstroom városa adott otthont, a magyar színeket három fekve-nyomó képviselte. Az ifjúsági korosztályban a 66 kilósok között Balog Nátán megvédte világbajnoki címét, miután 180 kilogrammos eredményt ért el. Ugyancsak az ifjúságiaknál a 72 kilósok között Szabó Lili ezüstérmes lett, 90 kilogrammos teljesítménnyel. A harmadik magyar érmet Cserna János szerezte. A Masters 2-es korosztályban a 120 kilós kiválóság 270 kilogrammig jutott. Mindhárman a vésztői Marvel Team SE sportolói.

Szumó Eb: öt érem az első napon

Az U21-esek két arannyal és három bronzéremmel kezdték a szumó Európa-bajnokságot Bulgáriában. Fantasztikus magyar kezdés a szumó Európa-bajnokságon! A Plovdivban zajló kontinensbajnokság első napján az U21-es korosztályé volt a küzdőtér, ahol Molnár Tamás és Délceg József is aranyérmes lett. Előbbi versenyző a 100 kilósok, utóbbi a 85 kilogrammosok között nyert. A 92 kilósok között Szilágyi Erik bronzérmes lett, akárcsak a 70 kg-s Buzás Patrik. A Délceg József, Szilágyi Erik, Molnár Tamás, Végh Richárd alkotta csapat is dobogóra állhatott, miután a harmadik helyen végzett.

Ancsin László, a Magyar Szumó Szövetség elnöke elmondta: sajnálja, hogy a lányoknak nem jött ki a lépés az első napon. ? A fiúkra természetesen nagyon büszke vagyok, és azt kívánom, hogy a magyar válogatottnak soha ne legyen rosszabb első napja világversenyen. Külön dicsérendő, hogy ahol eljutottunk a döntőig ott győzni tudtunk, és ugyanígy alakultak a bronzmeccseink is. A lányok sajnos nem tudták megcsinálni azt, amiért jöttek, igaz esetükben sérülés is volt ? mondta az elnök.

Szóljon hozzá!