ZETApress

hírportál

Jázmin a Nagy Futamon

Két év után ismét a Nagy Futamon a magyarok egyetlen kamionversenyző csapata. Az OXXO Hungary Truck Racing Team két év kihagyás után újra részt vesz a május elsejei Nagy Futamon ? tudatta a KenMedia. Az esemény előtti napon, április 30-án mindenki számára nyitott a Paddock a Bajcsy-Zsilinszky út 16-ban.

A kétszeres Eb-győztes és kétszeres angol bajnok kamionversenyző csapat éppen a Kamion Európa-bajnokságra készül, az első tesztek szerint versenykamionjuk, Jázmin gyorsabb, mint valaha. A Nagy Futam Budapest belvárosának szívében kerül megrendezésre, a hagyományok szerint mindig május elsején. Az eseményen a technikai sportok krémjét láthatják az érdeklődők: Formula?1-es versenygépekhez, rali- és túraautókhoz, versenymotorokhoz és versenykamionokhoz kerülhetnek közel, valamint látványos légi-bemutatót csodálhatnak meg a Duna felett.

Két év kihagyás után idén Magyarország egyetlen kamionversenyző csapata, az OXXO Hungary Truck Racing Team is részt vesz a Nagy Futamon. A csapat 10 éve írja a hazai kamionsport sikertörténetét: kétszer nyertek Európa-bajnokságot, kétszer pedig elhódították az angol bajnokság trófeáját. Jelenleg gőzerővel készülnek a 2018-as Kamion Európa-bajnokságra azzal a nem titkolt céllal, hogy harmadszor is megszerezze a bajnoki címet. Versenygépük, Jázmin az elmúlt időszakban komoly felkészítésen esett át, és már túl van az első teszten is.

? Jázmint télen teljesen felújítottuk, szinte minden alkatrészt kicseréltünk. Az idei első, amolyan funkcionális teszt volt, amelyen azt néztük meg, hogy a szinte alvázig lebontott, majd újjáépített kamion megfelelően működik-e. Fokozatos terhelés alatt teszteltünk két napig, és nemhogy tökéletesen működött minden, de Jázmin gyorsabb is volt a Pembrey-i pályán, mint valaha eddig ? mondta Ryan Smith, a csapat kétszeres angol bajnok pilótája.

A Kamion Európa-bajnokság május 27-én indul Misanoban. A kamionsport szerelmesei addig is május elsején, a Nagy Futamon találkozhatnak az OXXO kamionjával, Jázminnal és Ryan Smith pilótával. A május elsejei szereplés persze csak ízelítő lesz a hazai közönség számára, hiszen a versenygép és Ryan Smith június 17-én a Hungaroringen mutatja meg, hogy mit is tud valójában.

Szóljon hozzá!