ZETApress

hírportál

Egri kézi-póló barátság

Tóth Edmond vezetőedzőHarmadik idényét tölti az NB I-ben a hevesi megyeszékhely férfi kézilabdacsapata. ? Elégedett-e csapata idei szereplésével? ? kérdezte Tóth Edmond vezetőedzőtől Takács Gábor a szombati Fradi?Eger (30:25) vesztes mérkőzést követően.

T.E: Tavaly kilencedikek lettünk, idén az őszi szezont az ötödik helyen zártuk. Ez erőn felüli teljesítménynek számít. A bajnokságban a hetedik-nyolcadik hely megszerzését tűztük ki célul. Úgy gondolom, hogy ez megfelel az erőviszonyoknak.

? Az egri sportélettel kapcsolatban mindenkinek a háromszoros bajnok férfi vízilabdacsapat jut eszébe.

T.E: Ez valóban így van. Nagyon jó a kapcsolatunk a pólósokkal, rendszeresen kijárunk egymás meccseire. Örülök, hogy a Bajnokok Ligájában tavaly az Eger ott lehetett a budapesti hatos döntőben és a csoportmérkőzések során már több külföldi sztárcsapat is ellátogatott a városba. Egyébként a női vízilabdázók edzőjével, a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péterrel is kifejezetten baráti viszonyban vagyok.

? Mennyire népszerű a férfi kézilabdacsapat Egerben?

T.E: Hazai mérkőzéseinken majdnem mindig telt ház előtt játszunk, ez körülbelül nyolcszáz nézőt jelent. Szerencsére a másodosztályú női együttesünk is szépszámú közönséget vonz.

? Sikerül a gyerekekkel is megszerettetni a kézilabdát?

T.E: Nyugodtan mondhatom, hogy nagyszerű munkát végeznek edző kollégáim. Mintegy kétszáznyolcvan utánpótláskorú játékossal foglalkoznak.

Szóljon hozzá!