ZETApress

hírportál

Teniszezők a MikulásGyárban

Csak tíz nappal a párharc előtt derül ki, hogy a belgák sztárja, David Goffin teniszezik-e a magyarok ellen februárban a Davis Kupa világcsoportjának Liége-i nyolcaddöntőjében? ? tudtuk meg a magyar szövetség tegnapi sajtóebédjén.

Az Ötvenhatosok terén Köves Gábor kapitány elmondta, az eddigi négy helyett jövőre már öt játékost lehet nevezni, és egyelőre a házigazdák sem tudják, hogy a világ-ranglista 7. helyezettje vállalja-e a fellépést. ? Az mindenesetre sokat sejtet, hogy Liége-be tették a párharcot, melynek külvárosában Goffin született ? jelentette ki Köves Gábor, majd kitért a Lille-i DK-döntőre, melyet a belgák 3:2-re elvesztettek a franciákkal szemben november végén. ? Nagy élmény volt a helyszínen 27 ezer embert látni egy teniszpálya körül, Goffin pedig fantasztikusan játszott, szettet sem vesztett, de az is igaz, hogy a párosra kímélték őt ? tette hozzá.

A magyarok várható összeállításáról szólva a kapitány kifejtette, Fucsovics Márton, Balázs Attila, Borsos Gábor és Piros Zsombor mellé Valkusz Mátét vagy Nagy Pétert hívja majd be a keretbe. Ami pedig a februári csata színhelyét illeti, ugyancsak személyes tapasztalatai alapján úgy fogalmazott, egy 4000 férőhelyes kosárcsarnokról van szó, így a kiutazó magyar szurkolóknak lesz esélyük hallatni a hangjukat.

A világranglistán 171. Balázs Attila közölte, a szeptemberi DK-párharc után sérülés és betegség is hátráltatta, ezzel együtt jó évet zárt, de mint mondta, 2018 még jobb lehet. A válogatott legjobbja, Fucsovics Márton (85.) éppen nyaralásából tartott hazafelé, így a csapat az ő távollétében adott át ajándékokat ? játékokat és tartós élelmiszereket ? a múlt pénteken megnyitott MikulásGyár munkatársainak.

A február 2-a és 4-e között sorra kerülő belga?magyar összecsapásnak a Liége-i Country Hall multifunkcionális sportcsarnok ad majd otthont. A találkozókat kemény pályán vívják. A párharcot alapesetben Magyarországon kellett volna megrendezni, ugyanis a két együttes legutóbb Belgiumban csapott össze egymással, ám egy idei szabálymódosítás nyomán a két 2017-es döntős ? a belga mellett a francia csapat ? eldönthette, hol kíván játszani jövőre az első körben. A magyar DK-csapat 3:1-re verte az oroszokat szeptember közepén a Kopaszi-gáton, ezzel 1996 után visszakerült a világcsoportba, a legjobb 16 együttes közé.

Szóljon hozzá!