ZETApress

hírportál

Nem sikerült a trónfosztás

Szolnoki szuperörömA férfi vízilabda két magyar együttest medencébe szólító Európai Szuperkupája a Szolnoké lett, miután tegnap este a Bajnokok Ligája-győztes Tisza-parti gárda büntetőkből 4:2-re nyert az idei Eurokupában első Ferencváros ellen a Komjádi uszodában. A péntek délelőtti margitszigeti beharangozókról idekattintva olvashatunk.

Eredmény: Szolnoki Dózsa-Közgép ? FTC-PQS Waterpolo büntetőkkel 10:8 (3:1, 2:3, 0:0, 1:2 majd 4:2). Góldobók: Younger 2, Zalánki, Bátori, Mezei és Prlainovic 1-1, illetve Varga Dénes 3, Mitrovic 2, Vámos 1. A Szolnok 2:0-ra, majd 3:1-re is vezetett, amikor az FTC magához tért és egyre formásabb támadásokat szőve szintén elkezdte a góltermelést. Olyannyira, hogy 3:3-ra utol is érte a magyar bajnoki címet is birtokló, hazai kupagyőztes Szolnokot, A nagyszünetre mégis 5:4-es szolnoki előnnyel vonulhattak el a csapatok.

A harmadik negyedben megállt mindkét fél támadótudománya olyannyira, hogy gól nélkül pergett le a teljes játékrész. A negyedik nyolc percben aztán büntetőből a triplázó Varga Dénes 5:5-re módosított, majd egy-egy találat esett még mindkét oldalon, így döntetlen miatt jöhettek az ötméteresek. A büntetőpárbajban az FTC részéről kettőt ? Varga Dénes az elsőt, Madaras Norbert a negyediket ? rontottak, a szolnokiak viszont nem hibáztak, így összesítésben 10:8-ra nyertek, s övék lett az Európai Szuperkupa.

Az orosz Kirisié lett a trófea

Kirisi szuperörömMagyar riválisa, az UVSE legyőzésével az orosz Kirisi szerezte meg a női vízilabda Európai Szuperkupát tegnap délután a Komjádi uszodában. Eredmény: Kirisi (orosz) ? UVSE 10:6 (5:3, 2:2, 1:1, 2:0). A magyar csapat góldobói: Czigány és Csabai 2-2, Keszthelyi és Tóth 1-1.

Az Euroliga-győztes Kirisi kezdte, majd folytatta is jobban a LEN Kupagyőztes magyar együttes ellen az összecsapást, amelyen gyorsan kétgólos előnyt csikart ki (2:0). Próbált közelebb jönni a házigazda együttes, de hiába, a mindkét oldalon válogatottak sorát felvonultató gárdák meccsén a vendégek tudtak higgadtabban és hatékonyabban pólózni. Bár a második negyedben 6:3-ról 6:5-re, majd a harmadikban, 7:5-ről 7:6-ra még sikerült visszakapaszkodnia az UVSE-nek, egyenlíteni nem tudott, a hajrában pedig már csak a magabiztos oroszok lőttek gólokat, végül 10:6-os győzelemmel kaparintva meg az európai Szuperkupát.

Szóljon hozzá!