ZETApress

hírportál

Tatabányán hagyomány a kézilabda

Vladan Matics, TatabányaAz utóbbi években a Grundfos Tatabánya többször is megszerezte a 3. helyet a bajnokságban, jelenleg hét forduló után 10 ponttal a 4. helyen áll. Tegnap a csapat biztosan nyert 28:19-re a Ferencváros otthonában.

1951 óta rendeznek kispályás kézilabda bajnokságot Magyarországon. A férfiaknál 1973-ig mindig valamelyik fővárosi csapat lett a bajnok, ezt a sorozatot törte meg a Tatabánya együttese 1974-ben, amely első vidéki klubként elhódította az aranyérmet. A bányászok további három alkalommal végeztek az élen az NB I-ben, kétszer megnyerték a Magyar Népköztársasági Kupát, 1979-ben pedig bejutottak a Kupagyőztesek Európa Kupájában a legjobb négy közé.

Több klasszis is szerepelt a csapatban, többek között a sokszoros válogatott Bartalos Béla és Kontra Zsolt. ? Mi az elvárás a csapattal szemben az idei idényben? ? kérdezte Takács Gábor Vladan Maticstól, a csapat szerb vezetőedzőjétől a győztes meccs után.

V.M: Szeretnénk ismét a dobogón végezni. Nem lesz könnyű, hiszen a Csurgó és a Balatonfüred komoly ellenfélnek számítanak, ráadásul néhány napja kikaptunk Füreden.

? Az európai porondon is komoly feladat vár a Tatabányára.

V.M: Egyre kiegyenlítettebb a nemzetközi mezőny. November 19-én itthon, 25-én pedig idegenben játszunk a francia Chambéry ellen az EHF Kupában a csoportkörbe jutásért. Ellenfelünket számos francia, spanyol és horvát válogatott is erősíti. Nem mi vagyunk az esélyesek, persze nem adjuk fel.

? A Tatabánya mindig híres volt fanatikus közönségéről.

V.M: Igen, a Földi Imre Csarnok általában megtelik a hazai meccseinken, ez ezer szurkolót jelent. Szeretjük ezt a csarnokot, de azért már nagyon várjuk, hogy elkészüljön az új multifunkcionális létesítményt, amely néhány éven belül elkészül. Ez a csarnok eseménytől függően három-hatezer néző befogadására lesz alkalmas.

? 1986-ban világbajnoki ezüstérmet szerzett a magyar válogatott, 1980-ban, 1988-ban, 2004-ben és 2012-ben 4. lett az olimpián. Hányadik helyen végezhetünk a januári Európa-bajnokságon?

V.M: Sajnos azt kell mondanom, kevés az igazán jó fiatal játékos itthon, de nem szeretnék jósolni az Eb előtt?

Szóljon hozzá!