ZETApress

hírportál

Budakalászi siker a Népligetben

Adorján GáborAz újonc Ferencváros a tavalyi bajnokság 4. helyezettjét fogadta tegnap délután a Népligetben a férfi kézilabda NB I. 3. fordulójában. A két csapat felemás teljesítménnyel kezdte az idényt. A Fradi előbb tízgólos vereséget szenvedett Cegléden, majd hazai környezetben legyőzte a Vácot. A budakalásziak balatonfüredi vereségüket követően otthon döntetlent játszottak a Cegléddel.

A találkozó elején a zöld-fehérek 2:0-s vezetésre tettek szert, ezután azonban a vendégek öt gólt dobtak zsinórban. A hazaiak a 10. percben érték utol ellenfelüket, ekkor 5:5 volt az állás. A továbbiakban általában a budakalásziak vezettek egy-két góllal, , majd a 25. percben újra döntetlenre állt a meccs: 10:10, két perccel később pedig 11:11-et mutatott a tábla.. A félidő hajrája a vendégeknek sikerült jobban, 30 percnyi játék után 14:11-re vezettek. Mindkét csapat kapusa remekelt az első játékrészben: a ferencvárosiaknál a szlovák Marián Zernovic, a Budakalász kapujában pedig Tamási Zsolt bravúrok sorozatát mutatta be.

Szünet után hamar négy gólra nőtt a vendégek előnye, sőt a 45. percig mindig a Budakalász vezetett, ekkor egyenlített a Fradi: 20:20. A hajrában összeszedettebben, szervezettebben játszott a Kalász, amely az 53. percben 26:21-re elhúzott és végül megérdemelten nyert 27:23-ra. A hazaiaknál Grebenár Gábor, Pordán Bálint, Nagy Máté és Mikita Bence egyaránt 3-3 gólt szerzett, a vendégek és a mezőny legeredményesebb játékosának Nagy Bence bizonyult hat találattal, míg Bohács Sándor ötször volt eredményes ? tudtuk meg Takács Gábortól.

A Fradi célja a bennmaradás

? Az Ön édesapja igazi nagy névnek számít a kézilabdában ? kezdte Adorján Gáborral, az FTC vezetőedzőjével a beszélgetést Takács Gábor a szombati mérkőzés után.

A.G: Valóban, édesapám Adorján János 1958 és 1972 között játszott a Honvédban. Hatszoros magyar bajnok és a piros-fehérekkel eljutott a BEK-döntőig is, sokszoros válogatott volt.

? A Ferencváros hat év után szerepelhet újra a legmagasabb osztályban. Legutóbbi NB I-es tagsága alkalmával, 2011-ben bronzérmes lett. Tavaly pedig az Ön irányításával százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg az NB I/B. Keleti-csoportját.

A.G: Hat éve vagyok a Fradi edzője. Ezen idő alatt megjártuk az NB II-t is. 2016 nyarán úgy erősítettük meg az együttest, hogy esélyünk legyen a feljutásra. Az külön öröm, hogy minden meccset megnyertünk, ez korábban csak a Százhalombattának sikerült a másodosztályban.

? Ahogy mondani szokták, az NB I viszont egy más kávéház.

A.G: Igen. Három csapat emelkedik ki a bajnokságban: a Veszprém, a Szeged és a Tatabánya. Mögöttük viszont nagyon kiegyenlített a mezőny: bármikor bárhol bárkit legyőzhet.

? Gondolom, azért a jelentősen megerősödött Ferencvárosnál a puszta bennmaradásnál magasabb célt tűztek ki.

A.G: Maradjunk a realitások talaján: 14 csapat szerepel az NB I-ben, kettő esik ki. Nekünk a 12. helyre kell odaérnünk?

? Tavaly várakozás fölött meneteltek a Magyar Kupában: több első osztályú csapatot búcsúztattak és a legjobb hat közé jutottak. Mi várható idén a csapattól ebben a sorozatban?

A.G: Természetesen igyekszünk most is minél messzebbre jutni a sorozatban. Még nem tudjuk, ki ellen kezdünk, októberben kezdődnek a küzdelmek.

? Milyen a kapcsolatuk a 12-szeres bajnok, háromszoros KEK-győztes női csapattal?

A.G: Bár csak ritkán ritkán láthatjuk egymás mérkőzésit, de természetesen szurkolunk egymásnak. A hétköznapok során sokszor találkozunk. Nagyon jó viszonyban van egymással a két társaság, hiszen mindannyian a nagy Fradi-család tagjai vagyunk? Én pedig kifejezetten baráti kapcsolatot ápolok Elek Gáborral.

Szóljon hozzá!