ZETApress

hírportál

Sportfejlesztés Zichyújfalun

TornateremTovább bővül az új tornatermek száma! A sport nemcsak nevel, de egységet, közösséget is teremt, megtanítja a gyerekeket egymásért küzdeni, ezért is fontos, hogy ma csaknem 50 településen zajlik iskolafejlesztési beruházás hazánkban ? mondta el ma délben Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára.

A Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében megépült Zichyújfalui Fekete István Tagiskola új tornatermének átadóünnepségén felszólalt Füzesiné Kolonics Ilona polgármester és Tessely Zoltán országgyűlési képviselő is.

Zichyújfalu új tornatermének átadása jelentős esemény a település életében, hiszen a község minden lakója régóta várta már, hogy birtokba vehesse ezt a csodálatos létesítményt ? kezdte ünnepi beszédét Szabó Tünde. Kitért arra is, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban jelenleg is csaknem 50 településen zajlik iskolafejlesztési beruházás, folyamatosan zajlanak az elkészült tornatermek, tanuszodák, tantermek átadásai. Ezek a sportlétesítmények elsősorban a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeit biztosítják, de lehetőséget teremtenek településeken élőknek is a sportoláshoz, a mindennapos testmozgáshoz.

Szükség van a sportra ? folytatta az államtitkár ?, ami nemcsak nevel, hanem egységet is teremt: megtanítja a gyerekeket egymásért küzdeni, megtanítja őket a csapatban gondolkodásra, a közös célok kitűzésére és elérésére. Az a gyermek pedig, aki ilyen közegben nő fel, hasonló értékrendben fog élni ? hangsúlyozta Szabó Tünde. A magyar kormány elkötelezett amellett, hogy egészséges, a kiegyensúlyozott életvezetéshez szükséges kompetenciákkal rendelkező fiatalok nőjenek fel, akik felnőttként is életük alapvető részének tartják a rendszeres testmozgást. Ezt a célt szolgálja a mindennapos testnevelés bevezetése, és az annak feltételeit biztosító Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program is, amely része annak a nagy volumenű iskolafejlesztésnek, amelyhez hasonló harminc éve nem volt Magyarországon.

Szóljon hozzá!