ZETApress

hírportál

Diplomamunkák a 2B Galériában

A Budapesti Metropolitan Egyetem Tervezőgrafika mesterszakosainak ? 16 idén diplomázott hallgatónak ? diplomamunkáját bemutató kiállítása nyílt tegnap este a Ráday utcai 2B Galériában. A szeptember 8-án péntekig látható tárlatot Maczó Péter egyetemi tanár, szakfelelős nyitotta meg.

Kiállítók: Balogh Kata, Báron András, Beck Andrea, Hudák Éva, Kálmán Luca, Kiss Krisztina Noémi, Lautner Ádám, Maurszky Krisztina, Petruska Márk, Rónai Luca, Sásdi Laura Judit, Szakos Dániel, Tórh Barbara, Török Bianka, Vagyóczki Vilmos, Várkuti Tünde Krisztina.

? A Budapesti Metropolitan Egyetemen idén 16 fő védte meg mestermunkáját. Létszám szerint is jelentős, de még inkább figyelemre méltó, ha terveik változatosságára időt szánunk. A témaválasztás sok esetben saját érzelmi döntés eredménye, ám az eszközhasználatban és a megvalósításban a klasszikus rajzi, illusztratív jelleget felváltja a profi, számítógépes technika, így ötvözve a manuális tudást a kreatív eszközhasználattal, amely a négy szemeszteres tanulmányi tematikában is egyensúlyt alkot. A hallgatók ? idén először ? három specializációt választhattak a felvételin. Ezek közül a tervezőgrafika volt a legnépesebb, de a képalkotás-illusztráció szabad grafikája és a tipográfia-betűtervezés szigorúbb, egyedi képzési rendjével minden szemeszterben egymást egészítették ki. A projektek helyes elosztását mutatja és igazolja a munkák egyenletes színvonala ? írta Maczó Péter a most végzettekről a Magyar Grafika következő számában.

A Budapesti Metropolitan Egyetem

Magyarország legnagyobb művészeti képzési portfólióval rendelkező felsőoktatási intézményében 2 karon, 4 fő képzési területen (kommunikáció, üzlet, turizmus és művészet) folyik az oktatás. A folyamatosan bővülő magyar és angol nyelvű képzési kínálatban jelenleg közel nyolcvanféle képzés közül válogathatnak az egyetem iránt érdeklődők. A Metropolitannak jelenleg több mint 7500 hallgatója van, akik 2011-től már nemcsak a fővárosban, hanem Hódmezővásárhelyen, az egyetem Regionális Tudásközpontjában is folytathatják tanulmányaikat.

Az intézmény 2001 óta meghatározó és folyamatosan növekvő szereplője a hazai felsőoktatásnak. Képességfejlesztő tréningrendszere egyedülálló itthon. A Metropolitan jelenleg közel 140 külföldi intézménnyel tart fent partneri kapcsolatot több mint 40 országban. A 2009-ben indult művészeti képzéseken jelenleg 15 alap- és 8 mesterszak közül választhatnak a leendő hallgatók. A Művészeti képzések partnere többek között az Umbrella, az Europa Design Hungary Zrt., Nanushka, az Origo Film Studio, a Lengyel Intézet, az Iparművészeti Múzeum, az ATV.

Szóljon hozzá!