ZETApress

hírportál

Sport TV a kézi vb-n

Kézi vb 2017Január 11-e és 29-e között rendezik a 25. férfi kézilabda-világbajnokságot. A tornáról a Sport TV 34 meccset közvetít élőben. Matuz Krisztián és Borsos Attila a helyszínről kommentálja a magyar válogatott mérkőzéseit, velük tart Ágai Kis András is, aki exkluzív riportokat készít Nagy Lászlóékkal. A válogatott sajtótájékoztatója délután volt a Városliget Caféban.

Idén januárban Franciaország ad otthont a 25. férfi kézilabda-világbajnokságnak, amelyre a magyar válogatott is kvalifikálta magát Szerbia kétszeri legyőzésével. Nemzeti csapatunk az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Németországgal, az Eb-harmadik Horvátországgal, Chilével, Fehéroroszországgal és Szaúd-Arábiával szerepel egy hatosban, a csoportmeccseket Rouenben vívja. A mieink számára pénteken indul el a dömping, és az első két napon rögtön a két legnehezebb csoportellenféllel, Németországgal és Horvátországgal játszunk. A Sport TV stábja a vb során végigkíséri a magyar csapatot, Matuz Krisztián és Borsos Attila Franciaországból kommentálja a magyar érdekeltségű meccseket, Ágai Kis András pedig exkluzív helyszíni riportokat készít. A Sport TV a magyar válogatott mérkőzései előtt 45 perces felvezető műsorral készül.

A vb-n a magyar válogatott mellett több csapatban is láthatjuk majd a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged játékosait, és persze pályára lépnek a kézilabda legnagyobb sztárjai. A nyitó meccsen rögtön a házigazda és vb-címvédő franciák kezdenek a szegedi közönség egyik kedvencét, Thiagus Petrust soraiban tudó brazilokkal. A finálét január 29-én vasárnap rendezik Párizsban. A Sport1 és a Sport2 34 mérkőzést közvetít élőben a tornáról, Matuz Krisztián mellett Méhes Gábor és Petur András kommentálja az eseményeket. 25. férfi kézilabda-világbajnokság mától a Sport TV műsorán. Nyitómérkőzés: Franciaország ? Brazília, január 11-e 20:15, Sport1, élő, kommentátor: Petur András. A magyar válogatott csoportmeccsein kommentátor: Matuz Krisztián és Borsos Attila. A menetrend:

Magyarország ? Németország, január 13-a 17:00, Sport1, élő.
Magyarország ? Horvátország, január 14-e 20:00, Sport1, élő.
Magyarország ? Chile, január 16-a 17:00, Sport1, élő.
Magyarország ? Szaúd-Arábia, január 18-a 13:15, Sport1, élő.
Magyarország ? Fehéroroszország, január 20-a 20:00, Sport1, élő.

Csernus Imrével dolgozik a válogatott

Csernus Imre? Két mondat után olyan dolgokat hozott ki az emberből, amit a férfiak egy pohár sör mellett szoktak megbeszélni! ? árulta el Császár Gábor, a vb-re utazó kézilabda-válogatott irányítója a Sport TV-nek a Csernus Imrével való közös munkáról. Az irányító szerint jó kibeszélni az egy évvel ezelőtt vele történeteket, amikor ott szeretett volna lenni Lengyelországban a csapattal.

? Csernus Imrével dolgozunk együtt, és az első alkalommal elég szépen ?belemélyedt? mindenkibe. Elég komolyan, azt kell, hogy mondjam, és nagyon érdekes volt. A második mondatánál már mindenkiről meg lehetett tudni valami olyan belső információt, ami nagyon mélyen rejtőzött, és egyből kihozta. Ami azt gondolom, nem baj, mert ezt férfiak egymás között általában egy pohár sör mellett szokták tudni megbeszélni, amúgy nem nagyon. Úgyhogy ez nem rossz. Ott is az önbizalomról beszéltünk, ami nyilvánvalóan az alapja az életnek; egy munkában, a sportban pedig hatványozottan látszik, ha valakinek van, vagy éppenséggel elhagyta ? nyilatkozta a Sport TV világbajnokságot felvezető műsorában a nemzeti csapatot már több mint egy évtizede erősítő játékos.

Ő 2016-os Eb-re nem utazott a csapattal Lengyelországba, mert a korábbi szövetségi kapitány, Talant Dujsebajev csak a vésztartalékok közé jelölte. ? Svájcban jelen pillanatban nekem nagyon jó szituációm van, szinte teljes az önbizalom felém is és bennem is. Ezzel nincsen gond, viszont a válogatottnál ez nem olyan egyszerű kérdés számomra. Azon vagyok, hogy ezt kiadjam magamból. Ez a helyzet jelen pillanatban, főleg, hogy tavaly januárban volt az a törés, amikor az utolsó pillanatban nem tudtam a csapattal tartani, még ha nagyon nehéz, és mondjuk ki őszintén, rossz Európa-bajnokság után az ember mondhatná azt, hogy huh, de jó, hogy nem voltam ott vagy bármi, nem lehet rám fogni. De nem, én nagyon szerettem volna ott lenni ebben a rossz helyzetben is a csapattal, mert abból lehet az egyik legjobban tanulni. Az még egy ideig bennem volt, és elképzelhető, hogy még egy picit bennem is van. Ezért is beszélek róla, mert jó kibeszélni ezt a dolgot ? mondta.

? Egy nagyon érett játékos beszélt, aki látott szépeket és rosszakat is. Most olyan lenyugodott állapotban van, hogy ki tudja adni magából, amit tud, ha lehetősége lesz rá. Nem hiszem, hogy lelki gátjai lesznek visszakerülve a válogatottba ? kommentálta Borsos Attila, a Sport TV szakértője az irányítótól hallottakat. Csernus Imre bevetése egyébként új dolog a válogatottnál, tudtuk meg a műsorban Ballai Attilától a Magyar Kézilabda Szövetség kommunikációs-, PR- és marketing igazgatójától, aki hozzátette, amikor egy éve Eb-t nyertek női vízilabdázóink, Csernus Imre ott volt a válogatottnál. ? Valóban megdöbbentek a srácok azon, hogy egy tulajdonképpen relatíve ismeretlen embernek olyasmiket mondtak el, ami fel nem vetődött bennük korábban, hogy ezt valaha is kibeszéljék. Ennek mindenképpen pozitív hatásai vannak! ? mondta el a közös munkáról.

1 hozzászólás

  1. Végre győztek a mieink! A magyar férfi kézilabda-válogatott 34-29-re legyőzte Chile csapatát a franciaországi világbajnokság C-csoportjának 3. fordulójában ma Rouen-ban – láttuk a Sport1-en. A magyarok az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől pénteken 27-23-ra, az Európa-bajnoki harmadik horvátoktól szombaton 31-28-ra kaptak ki, következő ellenfelük pedig Szaúd-Arábia csapata lesz szerdán 14 órától.