ZETApress

hírportál

Biztonság a sportpályákon és -versenyeken

A Betafence társaság ? a világ első számú kerítésgyártó cége ? már hosszabb ideje foglalkozik a sportesemények és sportlétesítmények biztonságának megteremtésével és fejlesztésével. A korábbi munkáihoz hasonlóan most megint valami újjal rukkolt elő.

Az új Publifor mobilkerítés-rendszer tökéletesen alkalmas arra, hogy elkülönítse a szurkolók összeütközésbe került csoportjait és megvédje a játékosokat a játéktérre beözönlő vandáloktól. A Tempofor? CycloSecure pedig egy, elsősorban kerékpárversenyeken használatos, új koncepciójú védőkorlát rendszer.

Mi is tehát a Publifor? Egy olyan kerítésről van szó, amiben párosul a magas fokú biztonság a mobilitással. Gyorsan összerakható és szállítható, ennek ellenére nagyon stabil: az egyes kerítéselemek alapjai 2400 kg betonnal öntött, fémalapba helyezett, konzollal ellátott fémoszlopok. Erre az alapra szerelik a rendkívül szilárd, hegesztett dróthálóból álló kerítések galvanizált, poliészterrel bevont tábláit, amely biztosítja az ütődések elleni védelmet, a hosszú élettartamot és az esztétikus külsőt.

A táblák szükség szerint meghosszabbított egyszerű / kettős és hajlított vagy egyenes karokkal egészíthetők ki (a karok további táblákkal vagy szögesdróttal szerelhetők fel), ami szinte lehetetlenné teszi a kerítésen való átmászást.

A BETAFENCE legújabb fejlesztései

A Betafence kerítés- és akadályrendszerei megannyi sportpályán használatosak. A Publifor mobilkerítést az Olimpico Róma stadionban alkalmazták először az új előírásoknak megfelelően 2005-ben. A társaság továbbá elnyerte az Olasz Olimpiai Bizottság hivatalos forgalmazója címet és a Juventus, az AC Róma és az Ascoli futballklubok állandó szállítója.

Természetesen a Publifor felhasználása jóval szélesebb körű, mint a sportobjektumok védelme. A vásárlók igényeihez igazított megoldások, a nagy kapacitás és az alacsony környezeti hatások miatt ipari területeken, közszolgálati épületekben (börtönök, katonai bázisok) és az állami infrastruktúrában (vasutak, repterek, autópályák) is biztosan alkalmazhatóak.

CycloSecure, a kerékpáros versenyek védelméért

Az új védőkorlát rendszer tulajdonságairól Vajda János, a Betafence Szlovákia és Magyarország regionális sales koordinátora a következőket nyilatkozta: ? Ez a kerítés maximális biztonságot nyújt. Nincsenek előre kilógó ?lábacskák?, amelyekben a kerékpárosok vagy a nézők megbotolhatnának és a védőkorlát alsó részében sem található olyan rész, amelybe a versenyzők ?beleakadhatnának?. Ezen felül a kerítés átlós felállításának köszönhetően (70 fokos szögben hajlik), a nézőket nagyobb távolság választja el a versenyzőktől. A cinkkel bevont anyag, amelyből az elemek készülnek, még extrém körülmények között is hosszú élettartamot biztosít.

Újdonság a korlátot képező táblák meghosszabbítása 2,5 m-ről 3 m hosszúságra. Ez azt jelenti, hogy egy bizonyos terület bekerítéséhez kevesebb táblára van szükség, ezért a szállításuk és szerelésük is egyszerűbb és főleg gyorsabb.

A Tempofor? CycloSecure védőkorlát a vállalat fejlesztő-laboratóriumában folytatott intenzív kutatómunka eredménye. Előnyei közé tartozik a nagyobb biztonság, mivel az átlós felállítás növeli a sportolók és a nézők közti távolságot, ám ez egyáltalán nem rontja a láthatóságot. A kerítés földtől való kisebb távolsága a tábla nagyobb stabilitását jelenti. Mindez garantálja, hogy a kerékpárversenyek rendezői elkerülhessék a kellemetlen baleseteket.

Szóljon hozzá!