ZETApress

hírportál

Debreceni újjászületés

Köstner Vilmos DVSCKevesen gondolták, hogy a DVSC női kézisei bejutnak a bajnokság elődöntőjébe. A csapat utoljára 2011-ben szerepelt a legjobb négy között, akkor a második helyen végzett. Az elődöntő első mérkőzésén a DVSC 31:24-re alulmaradt a Népligetben a Ferencvárossal szemben.

A visszavágót május 11-én rendezik a cívisvárosban. ? Mennyire volt benne az együttesben a négy közé jutás? ? kérdezte Takács Gábor Köstner Vilmos szakmai igazgatót.

K.V: Az alapszakaszban a hatodik helyen végeztünk. Azt hiszem, ez felel meg a csapat reális erejének. A bajnoki kiírás sajátossága folytán játszhattunk a Dunaújváros EHF Kupa döntőjébe jutott együttesével, amely a harmadik helyen végzett az alapszakaszban. Hatalmas küzdelemben, az idegenben dobott több góllal jutottunk be a legjobb négy közé.

? Debrecenben mindig nagyon népszerű volt a kézilabda, a hetvenes években, még szabadtéren gyakran telt ház, tízezer néző előtt játszotta hazai meccseit a Debreceni Dózsa férfi csapata, amely 1975-ben bajnok lett.

K.V: Igen, később a lányok kerültek az érdeklődés homlokterébe, akik 1987-ben megnyerték a bajnokságot. Ötször hódították el a Magyar Kupát, játszottak EHF Kupa döntőt, kétszer pedig bejutottak a KEK fináléjába. Mindenképpen meg kell említenem Komáromi Ákost, aki lerakta a debreceni női kézilabda alapjait.

? Most mennyien járnak ki a lányok mérkőzéseire?

K.V: Ezer körül van az átlag nézőszám, a nagyobb meccsekre 1500 szurkoló is kilátogat.

? 1995-ben és 1996-ban az Ön irányításával megnyerték az EHF Kupát. Idei bajnoki szereplésük alapján ősszel ismét kiléphetnek a nemzetközi porondra. Mit vár a csapattól?

K.V: Ezen még nem gondolkodtunk. Nagyon sok összetevője lesz annak, hogyan szerepelünk majd.

Szóljon hozzá!