ZETApress

hírportál

Egy Ádám és két Dani lett milliomos

A díjazottak...Folytatódik a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogramja. A program indulása óta a pénzintézet hatodszor támogat három tehetséges sportolót, összesen hárommillió forinttal. Ezúttal Marosi Ádám öttusázó, Gyurta Dani úszó és Dani Gyöngyi kerekes-székes vívó vehette át a felkészülésüket segítő egy-egymillió forintot.

A hároméves múlttal büszkélkedő programban a K&H Csoport félévenként ítéli oda az egyösszegű támogatást két kitűnő olimpikonnak és egy paralimpikonnak. Az összeget a K&H Visa Classic bankkártyával történő vásárlások után különíti el a Bank saját eredményéből.

A K&H Csoport, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság kapcsolata több éves múltra tekint vissza, mely májusában újabb mérföldkövéhez érkezett el: a K&H a következő olimpiai ciklusra meghosszabbította támogatói szerződését a két bizottsággal, valamint folytatja K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogramját is, hogy a felkészülés során egyénileg is segítse a sportolók munkáját.

A K&H számára az olimpiai és paralimpiai mozgalom támogatása egyet jelent azonosulni azok fő értékeivel, az elkötelezettséggel, elhivatottsággal és kiválósággal, hiszen a K&H munkatársai nap, mint nap eltökélten és elhivatottan dolgoznak azért, hogy ügyfeleik kiválóan kezelhessék pénzügyeiket. A K&H a sport támogatásával, a pénzintézet társadalmi felelősségvállalásának többi területe ? a gyermek-egészségügy, a környezetvédelem és a vonzó munkahely megteremtése ? mellett így kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és jövő társadalmának tagjai teljes életet élhessenek.

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram újabb fordulóján Marosi Ádám öttusázó, Gyurta Dani úszó és Dani Gyöngyi kerekes-székes vívó részesült az egy-egymillió forint támogatásban a K&H Visa kártyás ügyfelek okos döntéseinek jóvoltából. A sportolóknak a Deák Palotában Orosz András, a K&H Csoport lakossági marketing ügyvezető igazgatója ünnepélyes keretek között adta át a felkészülésüket segítő támogatást, majd elmondta ? Jó érzéssel tölt el, hogy időről időre olyan sportolókat támogatunk a kártyaprogram során, akiknek a nevével a későbbiekben is találkozunk egy-egy kiváló sportteljesítmény elérése kapcsán. Büszkék vagyunk rá ? a nehéz gazdasági helyzet ellenére ?, hogy a mostani összeggel együtt összesen 18 millió forintot kapott 18 élversenyző, amit elsősorban ügyfeleinknek szeretnék megköszönni, akik bankkártyás vásárlásaikkal évek óta éltetik ezt a programot.

...a díjátadókkalA 2006-ban indult K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogramban, a pénzintézet K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyák birtokosainak vásárlása után, ezerforintonként egy forintot különít el a sportolók támogatására. A hozzájárulást a pénzintézet saját eredményeiből adja.

A sportolók jelölti listájára a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság tesz javaslatot, amely alapján neves szakmai zsűri választja ki a két díjazott olimpikont és paralimpikont. A zsűrizés során döntő szempont a jelöltek elért sporteredménye, sportolói és emberi magatartása, valamint várható eredményessége.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert kicsi országunkban nagyon sok tehetséges sportoló van és mindegyiküknek nagy szüksége van az anyagi támogatásra, hogy kiemelkedő eredményt érjenek el. Ezért nagy öröm számunkra, hogy a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram hatodik szériájában két ifjú világbajnok és rendkívül ígéretes sportoló részesült a támogatásban. Ezzel a K&H immár 12 olimpikont támogatott közvetlenül is, amiért nagyon hálásak vagyunk ? mondta Babati Lajos, a MOB szervezési és marketing igazgatója a támogatás kapcsán.

A kártyaprogram története során Dani Gyöngyi már négyszer volt jelölt, és nagyon örülök, hogy mostani fordulóban őrá esett a zsűri választása. Gyöngyi kitűnő sportoló, biztos vagyok benne, hogy ez a segítség sokat lendít majd sportolói pályafutásán. Azt hiszem, az egész Paralimpiai Bizottság nevében mondhatom, hogy köszönjük a K&H Csoportnak sportolóink egyéni támogatását ? tette hozzá Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

A kártyaprogram hatodik körös jelölti listái: MOB jelöltjei: Gyurta Dániel úszó, Kozák Danuta kajakozó, Kővág Zoltán, diszkoszvető, Marosi Ádám öttusázó, Tagscherer Imre sífutó-biatlonista, Tóth Tímea kézilabdázó, Ungvári Miklós cselgáncsozó, Verrasztó Evelyn úszó. Az MPB jelöltjei: Dani Gyöngyi, Horváth Gábor és Mató Gyula kerekesszékes vívók.

A díjazottak

Dani Gyöngyi kerekes-székesvívó az athéni játékokon tőrben ezüstérmes lett, a 2006-os torinói világbajnokságon tőr egyéni bronzérmet nyert, 2007-ben az Európa Bajnokságon már mind tőrben, mind párbajtőrben egyéni érmet szerzett. Tőrben arany, míg párbajtőrben ezüstérem gyarapította érmei számát. A 2009 évi Európa Bajnokságon tőr egyéniben és csapatban egyaránt aranyérmet szerzett, párbajtőr csapatban pedig ezüstérmet.

Gyurta Dani úszó a 2004-es athéni olimpiai játékokon ezüstérmet szerzett. A 2006-os és 2007-es rövidpályás úszó Európa-bajnokságon első helyen végzett, majd ugyan ebben az évben világbajnoki hatodik lett. A 2009-ben Gyurta Dániel megszerezte a világbajnoki címet.

Marosi Ádám öttusázó 2002-ben bronzérmet, 2004-ben ezüstérmet és 2005-ben aranyérmet szerzett egyéniben a Junior világbajnokságon. A 2008-ban Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett csapatban, majd világbajnoki bronzérmet váltóban. A 2009-ben egyéniben és csapatban egyaránt kiérdemelte a világbajnoki címet, Világ Kupa győztes lett és az Európa-bajnokságon egyéniben harmadik helyezést, váltóban ezüstérmet szerzett.

Szóljon hozzá!