ZETApress

hírportál

Mozogj nyáron is!

Nyári SportágválasztóSiófok nemcsak a Balaton, hanem a sport fővárosa is lesz július 18-án szombaton! Ilyen még nem volt! A Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda idén nem megy szabadságra, nyáron is mozgásra, sportágválasztásra hívjuk az érdeklődőket! ? tudatta Koós-Lukács Tímea kommunikációs igazgató.

A 2007-ben Budapesten létrehozott Nagy Sportágválasztó rendezvény 2015-re már igen nagyra nőtt, hiszen a fővárosban évente kétszer (májusban és szeptemberben) több mint 100 sportágnak biztosít lehetőséget az interaktív bemutatkozásra, az eseményenként 20-22 ezer látogatónak pedig a sportágak díjmentes kipróbálására, a mozgásformákkal való ismerkedésre. 2010-től nem csak Budapesten, hanem szervezőpartnerek segítségével, vidéki városokban, 15-20 településen is évről-évre megvalósulnak Nagy Sportágválasztó események, az adott régió sportegyesületeinek adva lehetőséget a toborzásra. A Sportágválasztó rendezvények palettája 2015 januárjában egy új, tematikus eseménnyel bővült Téli Sportágválasztó ? Mozogj télen is! elnevezéssel a Városligeti Műjégpályán. A május végi rendezvényről idekattintva olvashatunk.

A Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda idén nem megy szabadságra és egy évszakot sem kihagyva már nyáron is mozgásra, sportágválasztásra hívja az érdeklődőket! Legújabb rendezvényén, a holnapi Nyári Sportágválasztón elsősorban a nyáron, strandon, vízben, víz közelben gyakorolható sportágaknak ad teret a bemutatkozásra. A sportágak sorában szabadidős és versenysportágak egyaránt megjelennek. Többek között kipróbálható lesz az úszás, a vízilabda, a kajak, a kajakpóló, a sárkányhajó, az evezés, az állva evezés, a strandröplabda, a strandfoci, a strandkézilabda, az asztalitenisz, a splitt-pong, a strandtenisz, a búvár szakágakból a víz alatti hoki, a víz alatti rögbi és az uszonyos búvárúszás, de megismerhető lesz az életmentők tevékenysége is, ezen felül lesz sporthorgászat, sakk, bocsa, petanq ue és tollaslabda, de azt is megtudhatják a látogatók mi is az a sportlétra vagy a sportpohár/speed stacks? A sportágakat sportszakemberek, edzők képviselik, így szakszerű információkkal is szolgálnak az érdeklődőknek, melyik sportágat milyen feltételekkel lehet a későbbiekben gyakorolni. A Nyári Sportágválasztóról nem fognak hiányozni a neves sportszemélyiségek, olimpikonok sem, akikkel több esetben együtt is lehet majd sportolni a rendezvényen.

A fogyatékkal élők sportolási lehetőségei is megjelennek!

A FODISZ együttműködésének köszönhetően a Nyári Sportágválasztón kiemelt szerepet kap a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeinek bemutatása. Egyrészt informálisan a szervezetek tevékenységét, illetve interaktívan a speciális parasportágakat bemutatva. A Magyar Olimpia Bizottság is megjelenik a rendezvényen 5próba Rióba! programjával. A MOB sátorban az érdeklődők nem csak megismerhetik a versenysorozat részvételi feltételeit, hanem ügyességükről, gyorsaságukról, fittségükről, erejükről, állóképességükről is tanúbizonyságot tehetnek. Ha a látogatók kipróbálják magukat evezős ergométerben, helyből távolugrásban, ugrókötelezésben, négyütemű fekvőtámaszban, speed bounce-ban (szökdelésben) és kerékpáros ergométerben, értékes pontokat gyűjthetnek, mely az első lépés ahhoz, hogy megnyerhessék az 5próba Rióba! verseny fődíját, a riói utazást.

A Nyári Sportágválasztó rendezvény hol máshol kerülhetne megrendezésre, mint a festői Balatonon, illetve Balaton-parton, a Siófoki Nagystrandon. Siófok városa nagy lelkesedéssel fogadta be a rendezvényt és mind a város, mind a Siófoki Nagystrandot üzemeltető Balaton-parti Kft. mindent megtesz azért, hogy ezen a napon Siófok ne csak a Balaton fővárosa, hanem a sport fővárosa is legyen! Időpont: július 18-a szombat 10 és 18 óra között a Siófoki Nagystrandon, a Petőfi sétány 3-ban. A rendezvény bejárata az 1. kapu. A rendezvényre való belépés díjmentes, de elő-regisztrációhoz kötött! (Elő-regisztrációt a szervezők július 17-én pénteken éjfélig tudnak fogadni!) Regisztráció, további információ idekattintva nyerhető.

Szóljon hozzá!