ZETApress

hírportál

Elúszott a Kékharisnya

Földvári vitorlásokMa délelőtt 11 órakor a balatonföldvári vitorláskikötőből elrajtolt az I. Kékharisnya Regatta, s mikor ezen sorokat írom, már bizonyára szerencsésen visszaérkeztek a Galamb-szigethez. Június elejei Gellért szállóbeli sajtótájékoztatójukról idekattintva olvashatunk.

A 06/12-es Agram IC-vel utaztam Kelenföldről a balatoni vitorlásversenyre. A Zágrábba tartó zsúfolt nemzetközi vonaton sok álmos, részeg fiatal üldögélt vagy feküdt a peronon. Biztos az átmutatott éjszakából tartottak hazafelé, bár sokan leszálltak Fehérváron és Siófokon is. Szerencsére ők a helyjegyes kocsikat töltötték meg, a vonat elején lévő belföldi kocsiban csendben, nyugalomban utazhattam. Már negyed 9-re a kikötőben voltam, de csak fél 9-kor kezdődött a regisztrálás. A versenyzőkkel kezdték, a sajtót csak fél 10-re várták, addig a regisztrációs pultnál nézelődtem.

Minden csapat átvette a rajtszámát és a zászlókat, amiket elhelyezett a hajóján. A szervezők segíttek a felhelyezésben, majd mindnyájunkat egy reggeli tea, kávé, üdítő és sütemény várt a rendezvénysátorban. Miután jóllaktunk, kezdődött a versenyzői eligazítás. Harsányi Levi vállalta a moderátor szerepét, s rögvest a színpadra szólította Zs. Tamás nagykorút. Zsidró Tamás, a rendezvény létrehozója elmondta, hogy párjával, Bartos Beával együtt álmodta meg tavaly a versenyt, s Holovits Huba, a Balaton-parti település polgármestere rögvest melléjük állt: tőle kapták meg mára a rendezvény sátorát.

A hajszobrászt követően a ?sátoradó? is üdvözölte a publikumot. Külön köszöntötte Halom Bori egykori vitorlázót, a Mellrákinfó megalapítóját, akibe mint mondta, 30 évvel ezelőtt az egész Spartacus szerelmes volt. Beszédét követően a versenyzők eligazítása következett. Igaly Csilla, a verseny mindenese elmondta, hogy 29 hajó nevezett és további 3 versenyen kívül indul, ám a yardstick előnyszámok ismertetése és csapatok bemutatásakor csak 25 számos és 1 számtalan ?leányságot? ? hiszen ez ma a nők versenye! ? számoltam össze. Hajónként csak egy férfi lehetett a fedélzeten, s külön díjazzák, ha valakik ?nőerőből? férfitárs nélkül teljesítik a feladatot. Különdíjat nem csak nekik, de a legszebben öltözött csapatnak is felajánlottak. Több kékharisnyás lábon bizony még az én vén szemem is felszaladt!

Megtudtuk még, hogy a füredi kikötőbejáratnál lévő bóját jobb kéz felől kell majd megkerülni a visszaforduláskor, aztán mindenki hajóra szállt. A rajtceremónia fél 11 után kezdődött, Zsidró Tamás a TincsecsKéken foglalt helyet. A hajók 11-kor rajtoltak el, hogy aztán 15 órára visszaérjenek. Azt már nem vártam meg, 11:37-kor hazautaztam, Földváron viszont a 15 órai befutót követően kezdődnek a parti programok. A Beauty-szigeten a Loréal és a Hairclinic támogatásával neves szakemberek adnak tanácsokat a hajápolás és frizura készítéssel kapcsolatban, pl: mit használjunk nyáron a hajunk megóvására? Természetesen manikűrös is, lesz ha esetleg valakinek beletörne a körme a vitorlakötélbe.

A FIAT-szigeten a Fiat Magyarország idén bevezetett 500X autóját, ezt az igazán dögös csajos autót tesztvezetésen lehet kipróbálni. Kiállítanak még a Jeep autópalettáról is sokféle modellt. A Somersby-szigeten egy igazi launge varázsol a verseny fáradalmainak kipihenésére, míg a Beach-bárban Koroknai Klárival lehet megalkotni a Kékharisnya koktélt. A Red Bull-szigeten a világ legismertebb energia márkája igazi csajos italokkal vár és az esti diszkót is ők celebrálják. Az Ikon-szigeten Konyári Barbiék az Ikon pincészet pompás nyári válogatásával várnak mindenkit s a vacsorához is az ő boraikat szervírozzák. A Szigetközi Ásványvíz-szigeten a Mellrákinfó Egyesület tagjai ? akik szintén vízre szálltak ? adnak felvilágosítást a szűrés fontosságáról, dr. Grigalek Gábor plasztikai sebésszel munkájáról beszélgethetnek a hölgyek, míg a Balatonföldvári Turisztikai Egyesület a helyi programokat népszerűsíti.

A Zsidró szalonok gála vacsorája és díjátadója 21 órakor kezdődik svédasztalos jelleggel: levesek, grillezett csirke, garnéla, tengeri halfilé és kacsamell kerül az asztalra. Addigra a versenyzők is feltölthetik fotóikat az esemény Facebook-oldalára, melyet külön értékelnek. A vacsora party sztárja a csokiszökőkút! Utána Kökény Attila, a tv2 megasztárja Naplemente koncertjével fokozza a hangulatot. Koncertje után a Red Bull szponzorálta (nem tüc-tüc!) diszkóval 30 perces szettel zárják a napot: DJ Zsidró a pultban. Házigazdák: Bartos Bea, Harsányi Levente és Zsidró Tamás. Addigra már az is kiderül, hogy lesz-e jövőre folytatás…

Szóljon hozzá!