ZETApress

hírportál

Balatoni Fehér Szalag

Szombaton rajtol a Kékszalag vitorlás sorozat első versenye, a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj. Ez a verseny, amely Izsák Szabolcs, a sikeres és elismert balatoni vitorlázó emlékét őrzi, sok csapat számára bemelegítésnek is szolgál a július 2-án csütörtökön rajtoló főversenyre, a Kékszalagra ? tudatta a Live PR.

A Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj regattán belül zajlik a legpatinásabb, klasszikus balatoni vitorlások számára kiírt Classic Round futam. Ezen az 1945 előtt épült hajók, illetve azon hajótípusok később épült vitorlásai vehetnek részt, amelyeket még a II. Világháború előtt terveztek. A klasszikus hajók szombati 9 órás rajtját követően, fél órával később kezdődik a modern hajók versenye. Mint jeleztük, mindkét csoport versenytávja légvonalban mintegy 42 kilométer ? a hajók a Balaton Keleti-medencéjét kerülik meg a Balatonfüred?Balatonkenese?Siófok?Tihany?Balatonfüred útvonalon.

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) által rendezett verseny külön érdekessége, hogy azon a Kékszalag néhány esélyese is rajthoz áll, s könnyen lehet, hogy néhány külföldi egység is ?teszteli? a versenypályát. Sokszor persze az igazi esélyesek ilyenkor még taktikai okokból nem mutatják be teljes sebességpotenciáljukat, hiszen a Kékszalag előtt sok technikai újítást még titokban tartanak. Az idei Fehér Szalag névadó támogatója a GeneralCom Mérnöki Kft, amely másfél évtizede meghatározó szereplője a hazai mobil távközlési kivitelezések és a vízgazdálkodáshoz kapcsolódó innovatív környezetvédelmi mérnöki megoldások piacának. ? Vállalatunk elkötelezett a napjainkban egyre hangsúlyosabbá váló vízgazdálkodás és környezetvédelem iránt, így kerültünk kapcsolatba a vitorlázással, hiszen a víz és a természet a sportág egyik meghatározó értéke ? mondta a Magyar Vitorlás Szövetséggel történő együttműködésről Szamosvári Tamás, a GeneralCom ügyvezetője.

A budaörsi székhelyű vállalat partnerei között olyan ügyfelek sorakoznak fel, mint az Ericson, a Huawei, a Vodafone, a T-Mobile vagy a Telenor, emellett kutatás-fejlesztési tevékenységünk során kiváló kapcsolatokat épített ki a hazai kutatóközpontokkal és egyetemekkel. A Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj a Kékszalaghoz kapcsolódó események nyitánya is. A versenyt vasárnap a Horváth Boldizsár Emlékverseny követi, amely a hajóknak szintén jó felkészülési lehetőség a Kékszalagra. Eközben Balatonfüreden számos kulturális esemény várja a látogatókat, amelyekről részletesen weboldalukon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Malatinszky Signature a Kékszalag bora

A 47. Kékszalag Árkád Nagydíj a Malatinszky Kúria Signature 2013-at választotta hivatalos borának. A harminchektáros villányi borászat szorosan kötődik a Balatonhoz, hiszen a háború előtt a Malatinszky-család Badacsonyban építette ki birtokát. A Malatinszky Kúria vezető borásza, az egykor sommellier-ként tevékenykedő, sőt Magyarországon ezt a szakmát meghonosító Malatinszky Csaba 1997-ben lépett a borászkodás útjára. Azóta sajátos és egyben összetéveszthetetlen stílusjegyekkel bíró borai meghódították a borközönséget, és nem csupán a villányi borvidéken, de külföldön is nagy sikert aratnak. A Kékszalag Borát, a Signature 2013 nevű vörösbort, amely a francia borvidék meghatározó három világfajtájának ? cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot ? házasítása, a verseny ideje alatt, július 2-án csütörtöktől 4-én szombatig a balatonfüredi mólón felállított Malatinszky-standnál is megismerhetik, illetve megvásárolhatják a látogatók, akik számára természetesen más Malatinszky-borok kóstolására is lehetőség nyílik.

Szóljon hozzá!