ZETApress

hírportál

A Berki már készül!

A Berki 1 Fotó: Kaiser ErikaBerki Krisztián a száz nap múlva kezdődő BikeRunFest-re gyúr. Már csak 100 nap és újra itt a népszerű kerékpárverseny, melyet szeptember 19-20-án rendeznek meg Sopronból indulva át Ausztria hegyei közé és onnan vissza – tudatta Dobor Dezső, a BikeRunFest sajtófőnöke.

Az év talán legszebb útvonalú, leghangulatosabb kerékpáros teljesítménytúrájára készül Berki Krisztián televíziós műsorvezető is, sokak szerint csak így egyszerűen: A Berki.

BK: Tudom mi az a túrázás, épp ennek a versenynek a szervezőjével, a korábbi Bécs-Budapest szupermaraton többszörös győztesével, Vozár Attilával 560 km-t sétáltunk keresztül-kasul az országon. Folyamatosan úton lenni nagyon megterhelő, de Attila mindig átlendített a holtpontokon. Itt most csak két napról van szó, csodás két napról, ahogy a tavalyi túra indulóitól hallom.

Nem is tartasz az osztrák hegyektől? Azért egy nap alatt 200 méterről fel kell érni közel 1000-re!

BK: A sajátom a kerékpározás, tatabányai lévén a Tatai tó körül gyötörtem magam eleget. Nem is az útvonaltól, inkább az időjárástól félek. Bár tavaly fantasztikus verőfényben bringázhatott a mezőny, én mégis félek a széltől. Amikor ugyanis én gépre ülök, biztos hogy szembe szél uralkodik. Népi megfigyelés, legalábbis a sajátom.

A Berki 2 Fotó: Kaiser ErikaMiért vállaltad az indulást?

BK: Csapatban nevezek, nem egyéniben. Példámmal szeretném bizonyítani, hogy nem kell félni a távtól. Hangsúlyoznom kell, hogy csak magunkkal, az idővel viaskodunk, hiszen itt nem versenyről van szó! Amúgy meg szeretek elfáradni, a 105 kilómmal biztosan sikerülni is fog. Ilyen vagyok, szeretem a kihívásokat. Kedvelem a bringázást, a Római parton lakom, Szentendrén és környékén szoktam tekerni.

A sok feladatod elvégzése közben hogy tudod megtartani a napi kapcsolatod a sporttal?

BK: Ha valamiből, akkor a sportból nem engedek. Reggelente jóga, bringa, délután súlyzós edzés. Keveset alszom, kell valami, ami az ebből fakadó feszkót levezeti. Nálam ez a sport. Tartom a 105 kg-t, már nem akarok felmenni 120 kg-ra. 35 éves leszek a nyáron, s változtatni szeretnék több dolgon is az életemben. Megtanultam helyesen nyújtani, az étkezésen is változatok és többet szeretnék magammal is foglalkozni, mert a rohanás nem biztos hogy életminőséget is hoz. Készen állok változtatni az életmódomon.

Szóljon hozzá!