ZETApress

hírportál

Talma a 17. helyről indul

A jóslatok ellenére tegnap is verőfényes napsütésben motorozhatott a MotoGP mezőnye Estorilban. Talmácsi Gábor az első szabadedzést követően további előrelépést remélt, de ez nem jött össze a szombati tréningek során. Talma a tegnapi edzés végén 1?39,393-as idővel zárt, a mai délelőtt azonban egy tizeddel elmaradt ettől az idejétől, de így is Melandrit megelőzve, a tizenhatodik helyen végzett.

Délutánra további változtatásokat végzett a csapat a motoron, de a várt áttörést ezek sem hozták meg. Gábor végig küzdött a motorral az időmérőn, és csak kvalifikáció végén tudta tegnapi időeredményét produkálni. A többi versenyző lényegeset javított előző napi teljesítményén, így Talmácsi a 17. rajthelyről vághat neki a vasárnapi Portugál Nagydíjnak, ahol 28 kört kell a versenyzőknek teljesíteni. A király kategória magyar idő szerint ma délután 2-kor rajtol ? tudatta a menedzsment.

Az estorili időmérő edzés eredménye: 1. Jorge LORENZO 1?36,214?, 2. Valentino ROSSI 1?36,474?, 3. Casey STONER 1?36,528? 4. Dani PEDROSA 1?36,702?, 5. Colin EDWARDS 1?37,142?? 17. TALMÁCSI GÁBOR 1?39,320?. ? A tegnapi eredmény alapján azt vártam, hogy ma tovább javul a motor, de megálltunk, csak ugyanazt a köridőt tudtam produkálni, mint pénteken. Holnapra változtatnunk kell, mert a többiek előrébb léptek, és ha versenyben akarok velük lenni ahhoz, jelentős javulásra lesz szükség. Tegnap aránylag könnyedén mentem 1?39,3-t, míg ma megszenvedtem érte. Bízom benne, hogy a versenyre összeáll a technika ? mondta el Gábor az időmérést követően.

Futball siker Egyiptomban

Csoportelsőként lett nyolcad döntős az U20-as fociválogatottunk az egyiptomi korosztályos világbajnokságon, miután az F csoport tegnapi záró fordulójában 2:0-ra verte az Arab Emírségek csapatát. Ellenfele kedden az E csoport második helyén végzett Csehország csapata lesz. A vb egyébként rosszul indult fiainknak, mert az első mérkőzésen 3:0-ra kaptak ki a későbbi utolsó helyen kieső Hondurastól. Szerencsére már a második fordulóban javítottak, s 4:0-ra verték Dél-Afrikát.

Hiába szerzett vezetést a Fradi Újpesten a Soproni Liga 10. fordulójában, a lilák egy percen belül kiegyenlítettek, majd néhány perccel a lefújás előtt beállították a 2:1-es végeredményt. A tegnapi nap további eredményei: Győr?Paks 3:1, Diósgyőr?ZTE 1:1, Videoton?Kaposvár 2:0 és Pápa?Haladás 1:3. Ma este a Nyíregyháza Kecskemétre látogat, míg az MTK csak december 2-án utazik a BL-ben érdekelt Debrecenbe.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma 2 pontja Estorilban | ZETApress

Szóljon hozzá!