ZETApress

hírportál

Már nyolc napja futnak

Boros futókA Nemzeti Bor Maraton szombati kiemelt helyszíne Eger volt. Pest megyéből elindulva folytatta a kilométer gyűjtést a maratoni futam május 30-án. Cegléd volt a nap első állomása, innen Pilisre egy 25 kilométeres szakasz következett, majd Monorra vitte tovább az út a borvidékeket összekötő futás részvevőit ? tudatta Gyuris Péter kommunikációs referens.

Pilisen Simó Gáborné, Monoron Dr. Zsombok László polgármester is rajthoz állt a Nemzeti Bor Maraton világrekord-kísérlet támogató futásában. A monoriak a pincefaluig kísérték a Tápiószentmártonra tartó résztvevőket. Ezután Kóka és Hatvan esett útba. Utóbbi helyen a Városháza előtt, szikrázó napsütésben melegített be közel száz fő, akiket Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárának pisztolylövése indított Gyöngyösre. Itt a Mátrai Bornapok forgatagába érkeztek a résztvevők. Tovább tartva Verpelétre, egy 30 kilométeres táv, a nap leghosszabb szakaszának teljesítésére volt lehetőség. Innen Eger következett. Heves megye székhelyére 21:36 perckor érkeztek meg a bormaratonosok, majd egyből rajtolt tovább a nap utolsó etapja Bogácsra.

A 8. kiemelt település Eger volt. A Bikavér otthonában az Eszterházy téren 16 órától több program is fogadta a futás és a bor szerelmeseit. Miközben a Magyar Családellátó látványkemencéjében sültek a finomabbnál finomabb kenyerek, a Bányász-Kohász fúvós zenekarok műsorával, majd a Miénk a tér! Művészeti Fesztivál egri helyezettjeinek produkcióival és Maklári ugrókötelesek bemutatójával mutatkozott be a város. FankaDeli esti koncertjét követően érkeztek be a futók a Nemzeti Bor Maraton felvezető autóját követve. A befutó érmeket Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke adta át, majd Pál Sándor az Egri Borvidék Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnökségi tagja köszöntötte az érdeklődőket. A következő rajtot pedig Gál Tibor borász, a Megyei Jogú Város Közgyűlésének képviselője, a Városimázs bizottság elnöke indította útjára. Eddig közel 1900 kilométert tettek meg a futók, akiknek száma a szombati nap végére közel hétezer főre növekedett. Vasárnap is gyűjtik a kilométereket a résztvevők, a nap végére a Tokaji Borvidék központjába fut be a Nemzeti Bor Maraton mezőnye.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Eiu2m5OJjOs[/youtube]

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Vasárnapi maratoni | ZETApress

Szóljon hozzá!