ZETApress

hírportál

Világbajnok a majálison

Száraz Dénes, Újbuda Superior X2SVilágbajnok győzött Újbudán, a kamaraerdei terepmajálison. A hagyományteremtő céllal megrendezésre került Újbuda Superior X2S Terepnap terepduatlon számának győztese Mester Bálint tereptriatlon világbajnoki bronzérmes, aki meggyőző fölénnyel rajt-célgyőzelmet aratott ? tudatta a Terepsport.hu. Fotóink az X2S TEAM felvételei.

A díjat Király Nóra XI. kerületi alpolgármester adta át. Az ellenfelek közül Váraljai Vázsony és a szombathelyi Petrovics Alex tudták tartani a lépést, így szerezve meg a dobogós helyeket. A versenyt Száraz Dénes színművész és Partics Katalin olimpikon öttusázó is teljesítette. A táv szokatlanul rövid volt a X2S terepversenyeinél megszokotthoz képest ? 2,5 km terepfutást követte a 9,5 km terepkerékpár, majd a legvégén ismét terepfutásra került sor 1,2 km hosszon. A terep minden számban nehéz és embert próbáló volt, a versenyzők véleménye azonban megegyezett: alig várjuk a következőt!

A legtapasztaltabb versenyző a budaörsi Szebeni Endre volt, aki 72 éves kora mellett is mosolyogva és vidáman teljesített a távot. Ráadásul elindult a délután i MTB versenyben is! A hölgyek között Felföldi Viktória érkezett elsőként célba. A sportág nehézségét jellemzi, hogy a hasonló versenyekhez képest lényegesen kevesebb női versenyző vállalja ezt az erőpróbát. A május 17-i gazdagréti sajtótájékoztatóról mi is beszámoltunk.

Újbuda Superior X2S 2015.05.01.A délutáni programot egy hegyikerékpár (MTB) verseny tette teljessé, ahol az indulóknak 3 körben közel 30 km távot kellett teljesíteni. Az indulók elismerően nyilatkoztak a pályáról, a legtöbben nem gondolták volna, hogy a város szívében egy ilyen szép és különleges pálya található. A férfiaknál Gérnyi Balázs, a hölgyeknél Hudák Szilvia szakította át a célszalagot. A különleges Kamaraerdő királya-címért több női és férfi versenyző is harcba szállt, minkét versenyt teljesítve. A leggyorsabbak Váraljai Vázsony és Szöllősi Virág voltak.

Első alkalommal fogott össze a XI. kerület önkormányzata és a X2S TEAM, hogy egy mozgalmas és színes sportnapot szervezzen az újbudai Kamaraerdőn. Ebben volt segítségükre az ősszel alakult Újbuda Superior MTB csapat. A rendezvény fővédnökségét Dr. Simicskó István, az EMMI sportért felelős államtitkára vállalta, Király Nóra XI. kerületi alpolgármester pedig védnökként a díjátadó ünnepségen is részt vállalt. Az eseményen a gyerekeknek játékos programokat szerveztek, a kisebbek több ügyességi próbát is teljesíthettek. A résztvevők és a nézők véleménye alapján már biztos, hogy 2016 áprilisának végén egy hasonló, de nagyobb és sokszínűbb esemény várja a sportot és a természetet szerető közönséget.

Szóljon hozzá!