ZETApress

hírportál

Döntetlen a nyitónapon

Balogh Csaba győzöttAz örményországi Cahkadzorban tegnap megkezdődött 10. Sakkcsapat-világbajnokság nyitó fordulójában a Polgár nélküli magyar férfiválogatott 2:2-es döntetlent játszott a kubaiakkal ? tudatta Szurmai-Palotai Piroska kommunikációs vezető. A folytatásban ma Kína következik.

Ami a részleteket illeti: Balogh Csaba a negyedik táblán világossal győzött, Lékó Péter és Almási Zoltán döntetlennel kezdett, míg Rapport Richárd a harmadik táblán kikapott. ? Tudtunk, hogy nincs könnyű ellenfél ezen a versenyen, hiszen a világ legjobb csapatai kaptak meghívást, ez alól talán csak Egyiptom a kivétel. Az első fordulóban Kuba ellen bíztunk egy szoros győzelemben, de a partik alapján ez nem volt benne. Lékó remizett az első táblán. Almási változatos partit játszott, a végén elfogyott az ideje, kár lett volna tovább erőltetnie az állását, így végül döntetlennel zárt. Rapport Ricsi partijánál belülről úgy érzetük, hogy az ellenfele nagyon ?rákészült?. Ricsi, sajnos nem tudott jól kijönni már a nyitásból sem, összességében nem volt igazi az a parti. Balogh Csabi azonban remekül játszott, kijött a készülése és utána is biztos kézzel húzott, majd győzött ? értékelt Horváth Tamás szövetségi kapitány a játszmákat követően.

1. forduló: Kuba ? Magyarország 2:2, részletesen: Leimier Dominguez Perez (2729) ? Lékó Péter (2713) 0,5:0,5, Almási Zoltán (2698) ? Lazaro Bruzon Batista (2691) 0,5:0,5, Yuniesky Quesada Perez (2629) ? Rapport Richárd (2710) 1:0, Balogh Csaba (2651) ? Reynaldo Ortiz Suarez Isan (2612) 1:0. Egyiptom ? India 1:3, Izrael ? Örményország 2,5:1,5, Ukrajna ? Oroszország 2,5:1,5, Kína ? Egyesült Államok 2,5:1,5. A 2. forduló párosítása: India ? Egyesült Államok, Magyarország ? Kína, Oroszország ? Kuba, Örményország ? Ukrajna, Egyiptom ? Izrael.

Szóljon hozzá!