ZETApress

hírportál

Nyaklánc a sízőnőnek

Nyaklánc a sízőnőnekA síelő Miklós Editet választotta az Év sportolójának az MTK! Deutsch Tamás, a kék-fehér klub elnöke a délelőtti díjátadón elmondta, hogy az elnökség egyhangúlag döntött a sízőnő mellett, aki 7. lett lesiklásban tavaly a Szocsi Téli Olimpián. Ezzel sporttörténelmet írt, ugyanis magyar síző még nem végzett ilyen előkelő helyen.

Miklós Edit idén újabb sporttörténelmi tettet hajtott végre, amikor 3. lett a világkupában, és ezzel esélye van rá, hogy 2015-ben is az MTK-ban az Év sportolójának válasszák. A sízőnő a klub címerével díszített arany nyakláncot kapott jutalmul. Edit elmondta, hogy más-más szempontból fontos az olimpiai 7. és a világkupa 3. helyezés: Előbbit nagyobb médiafigyelem kísérte, míg utóbbi szakmai körökben váltott ki nagyobb elismerést. Emlékül a vb-n viselt 5-ös rajtszámát ajándékozta a klub elnökének, melyet Deutsch Tamás Hidegkúti Nándor 9-es számú, zöld színű edzői meze mellé helyezi.

A csíkszeredai születésű sportolónő még egy elismerést vehetett át ma délelőtt. A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) hagyományos Év sportolónője választásán 3. helyen végzett Hosszú Katinka úszónő és Kozák Danuta kajakosnő mögött, ám a decemberi 18-i gálán nem volt ott, mert külföldön versenyzett. A díjat Pajor-Gyulai László, az MSÚSZ elnöke adta át Miklós Editnek a Magyar Sport Háza IV. emeletén.

Szóljon hozzá!