ZETApress

hírportál

Nincs lefutott meccs

Madaras NorbertMadaras Norbert, vízilabda válogatottunk új csapatkapitánya kétszeres olimpiai- és világbajnok, a Pro Reccoval négyszer nyert Euroligát. ? Hosszú légióskodás után nyáron Szolnokra igazolt. Sokak szerint Önöknek akár már most oda lehetne adni a bajnoki aranyérmeket ? véli Takács Gábor.

MN: Ez nem így van. Legnagyobb ellenfelünk az Eger. Éppen a múlt héten játszottunk velük egy jó meccset, döntetlen lett a vége. Lehet, hogy egy hajszállal erősebbnek tűnünk, de tévedés azt hinni, hogy ez egy lefutott bajnokság.

? Önnek igazán van nemzetközi tapasztalata és sikerélménye klubszinten is. Mire lehet képes a Szolnok a BL-ben?

MN: A hatos döntőbe jutás magától értetődően alapcél, ott pedig az első három között kell végeznünk.

? Horkai György olimpiai bajnok, a junior válogatott szövetségi kapitánya híresen nagyszerű balkezes játékos volt, akárcsak Ön. Milyen a kapcsolatuk, tanult tőle valamit?

MN: Természetesen jóban vagyunk, beszélgettünk a pólóról is, de igazán Benedek Tibitől tanultam sokat. Vele együtt is játszottunk a Reccoban. Kitűnő bal keze van?

? Tavaly mindhárom nagy nemzetközi tornán, a hazai rendezésű Eb-n, a Világ Ligában és a Világ Kupában is ezüstérmes volt a válogatott. Lehet-e idén a vb-n vagy a Világ Ligában nemesebb medált nyerni?

MN: Fájt, hogy 2014-ben mindhárom döntőt elbuktuk, ugyanakkor a finálékba be is kellett jutni. Az, hogy három döntőt játszhattunk, azért nem lebecsülendő. Nyilván jó lenne idén aranyat nyerni, de több válogatottnak ugyanez a célja. Egyre több a jó csapat. Mindenesetre a Világ Ligában szerencsére jól kezdtünk: három meccs, három győzelem. Jó úton haladunk a nyolcas döntő felé.

? Mit vár a hétvégi Volvo Kupától, melynek sajtótájékoztatóját épp az imént tartották?

MN: Mindenki a horvátokat tartja a legerősebb ellenfélnek, de tudni kell, hogy az amerikai válogatott számára az év egyik legfontosabb eseménye ez a torna. Játékosaik zöme az egyetemi bajnokságban vesz részt. Kevesebbszer kerülnek reflektorfénybe, mint az európaiak, éppen ezért Budapesten nagyon akarnak majd bizonyítani. Nem lehet őket félvállról venni!

Szóljon hozzá!