ZETApress

hírportál

Elmarad a vitorlázás

Jeges BalatonA hirtelen időjárás változás következtében a kikötő egyetlen éjszaka alatt annyira befagyott, hogy a II. Szilveszteri Porsche M5 ? Audi Regattát sajnálatos módon nem tudjuk megrendezni ? adta hírül tegnap délután B. Molnár László sajtófőnök.

Balatonlellén tavaly rendeztek először szilveszteri vitorlásversenyt, és azt mondták, olyan jól sikerült, hogy idén is megtartják. Hat hajó, három futam, több mint száz vitorlázó búcsúztatta az óévet. Volt olyan anyuka, aki a gyerekeitől karácsonyi ajándékba kapta a versenyen való részvételt, ő életében most ült először hajón. A rendezők a nevezési díj egy részét a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának ajánlották fel. (Róluk májusban írtunk.) A regatta legjobbjai szerencsehozó érmet és trófeát kaptak.

A versenyt idén akkor is megrendezik, ha a Balaton befagy, csak hajók helyett jégvitorlásokkal ? fogadkoztak a szervezők, a hajók mégsem állhatnak ma rajthoz. A zord, télies időjárás miatt a biztonsági előírásokra maximálisan odafigyelve a II. Szilveszteri Porsche M5 ? Audi Regatta a szervezők tegnap délutáni döntése alapján elmarad. Részletek idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!