ZETApress

hírportál

Kincsem legendája

A legendás KincsemDr. Fehér Dezső: A legendás Kincsem című 200 oldalas könyvének 4. kiadása jelent meg a minap a székesfehérvári Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. gondozásában. A művet november 29-én szombaton este mutatta be 94 éves szerzője az UNIQA VIII. Lovas Világkupán a fedelesben, a Papp László Budapest Sportaréna Médiatermében.

A soha le nem győzött ? a verhetetlen csodakanca ? születésének és pályafutásának hiteles történetét tartja kezében az Olvasó. A XIX. század utolsó negyedének kezdetén ez a nagyszerű tenyésztői produktum irányította a külföld figyelmét az addig alig ismert magyar mezőgazdaságra és állattenyésztésre. Teljesítményét azóta sem érte el, nem haladta meg egyetlen telivér sem a versenypályán és soha nem is fogja.

Kincsem leszármazottai ? bár ősanyjuk nagyszerű eredményeit nem tudták elérni ? a generációk során a világ 11 telivértenyésztő államába eljutottak és mindenütt megbecsülést szereztek e kiváló vérvonalnak. Ennek köszönhetően számos, nagy versenymúlttal rendelkező országban neveztek el a Csodakancáról versenyeket, olyan országban is, ahol pályafutása alatt meg sem fordult. Ez mindennél jobban bizonyítja világszerte meglévő népszerűségét.

Kincsem születésének 140. évfordulójára ismét könyvvel állítottunk méltó emléket a lóversenyzés és lótenyésztés e fénylő csillagának, a soha le nem győzött Csodakancának. Ezen bővített és átdolgozott újabb kiadás, kibővítve tudományos vizsgálatával és széleskörű nemzetközi ismereteivel mindezt úgy végezte el a szerző, hogy megmaradt a könyv olvasmányossága, miközben emelkedett népszerű, tudományos hitele ? olvasható a kiadói ajánlásban a hátsó borítón.

Szóljon hozzá!