ZETApress

hírportál

Győztek az esélyesek

Ifjú sakkolimpikonjainkAz 1. fordulóval tegnap megkezdődtek az U16 Ifjúsági Sakkolimpia küzdelmei Győrben. A magyar csapatok közül a 3. számú válogatottunk nyitott a legerősebben, hiszen játékosaink mind a négy táblán győztek jordániai vetélytársaik ellen ? tudatta Szurmai-Palotai Piroska, a Magyar Sakkszövetség kommunikációs vezetője.

Az esemény fővédnöke: Dr. Áder János köztársasági elnök, védnökei: Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a Magyar Sakkszövetség elnöke, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere és Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója. A pénteki megnyitót követően az első számú csapatunkból Gledura Benjamin és Kántor Gergely sötéttel nyert, Korpa Bence és Gál Hanna Krisztina remizett. Az esélyesek valamennyien hozták a kötelező győzelmet. Ma két forduló is vár a fiatal versenyzőkre.

A nyitóforduló eredményei

Ausztrália (27. kiemelt) ? India (1.) 1:3, Németország (2.) ? Bulgária (28.) 4:0, Ausztria (29.) ? Oroszország (3.) 0:4, Ukrajna (4) ? Kanada 2 (30.) 3:1, Nyugat-Magyarország 2 (31.) ? Magyarország 1 (5.) 1:3, Görögország (9.) ? Nyugat-Magyarország 1 (34.) 4:0, Mongólia (35.) ? Magyarország 2 (10.) 1,5:2,5 Fehéroroszország (14.) ? Magyarország lányok (40.) 4:0, Győr (43.) ? Szlovákia 1 (17.) 0:4, Jordánia (49.) ? Magyarország 3 (23.) 0:4. A rajt előtt a magyar válogatottak szakmai vezetője nyilatkozott az esélyekről: ? Legerősebb csapatunkat az ötödik helyen emelték ki, így reális célkitűzésünk, hogy a végén az első hat hely valamelyikén végezzünk ? foglalta össze az előzetes várakozásokat Pintér József sakknagymester. ? A fiatalok számára ez az esemény egyfajta ugródeszka, akik itt jól szerepelnek, pár éven belül a nagyok között is leteszik majd a névjegyüket. Ugyanakkor mégiscsak gyerekek versenyeznek, így itt még bármi előfordulhat. Az olimpia csapatverseny, ebben az életkorban pedig még nagyon erős az összetartozás érzése. Nagyon bízom minden csapatunkban és minden versenyzőnkben, hiszen látom, hogy nagyon komolyan veszik az olimpiai indulást!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Remek magyar folytatás | ZETApress

Szóljon hozzá!