ZETApress

hírportál

Elnökválasztási zsákbamacska

Dr. Bényi Szabolcs elnökÉlénk érdeklődés előzte meg a Magyar Evezős Szövetség rendkívüli, tisztújító közgyűlését, amelyre a Magyar Sport Házában került sor. A 63 szavazati jog gazdái közül ötvenkilencen meg is jelentek. Dr. Bényi Szabolcs, az alig egy hónapja ?felfedezett? elnökjelölt 38 voksot kapott, míg Dávid Imrére, a szövetség örökös tiszteletbeli elnökére húszan adták szavazatukat.

Úgy is lehetne mondani: a tagság képviselői az ismert és kiszámítható, komoly szakmai és sportdiplomáciai múlttal rendelkező Dávid úr helyett Bényi doktor úrra, a ?zsákbamacskára? szavaztak. Dr. Regényi Tamás korábbi elnök a szavazást megelőzően előbb lemondott elnöki tisztségéről, majd jelöltségét is visszavonta ? tudatta Jocha Károly, a Jochapress.hu főszerkesztője.

A döntést kár lenne sokat elemezgetni-magyarázgatni. A képlet egyszerű. Az evezős társadalom képviselőivel beszélgetve ugyanis már előzőleg az az érzés alakult ki bennem, hogy a többség hajlandó inkább kapásból fejest ugrani a sötét mélységbe a teljes bizonytalanságot képviselő új elnökre történő szavazással, mint sem visszahívni azt az elnököt, akit tizenkilenc évnyi szolgálat után, 2010-ben elég rondán megbuktattak. A történet folytatása idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!