ZETApress

hírportál

Félmaraton A Tudás Útján

A Tudás ÚtjánNovember 9-én vasárnap rendezik meg a 2014-es Atlétikai Félmaraton Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot. A MEFOB-ot A Tudás Útja nagyszabású rendezvény részeként rendezi meg a Magyar Egyetemi ? Főiskolai Sportszövetség, tudtuk meg Petres Mónikától.

Az október 20-án beharangozott verseny 11 órakor startol a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbje mellől. A versenyen az indulók választhatnak, hogy a 6 km-es Akadémiai távot vagy a 21,1 km-es félmaraton távot akarják lefutni. A félmaraton távon a MEFOB mellett két másik verseny is megjelenik a vasárnapi rendezvényen. A Hivatalos Félmaratoni Budapest-Bajnokság és a Nyílt Egyetemi-Főiskolai Európa Kupa. A rajtról nem csak hallgatók startolnak.

Az egyetemi, főiskolai hallgatók mellett rajtvonalhoz áll majd Dr. Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Dr. Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora, Kovács Antal olimpiai bajnok, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a MEFS elnökségi tagja, valamint Gyenesei Leila világbajnok, öttusában és sífutásban olimpikon is. Az Akadémiai távon elindul Siklós Erik, a MOB marketing és kommunikációs igazgatója, valamint a MOB-MEFS támogatói csapata, amelyet Dr. Székely Mózes, a Felsőoktatási és Tervezési Testület elnöke, a MEFS főtitkára, valamint Dr. Kiss László, a MEFS elnökségi tagja, Kiss Zsanett és Keresztesi Gitta alkot.

Szóljon hozzá!