ZETApress

hírportál

Katona-siker Rákosmentén

Ervin verseny közbenMagyar siker a Storngman Champions League versenyén Rákosmentén. Több mint 1000 lelkes néző előtt zajlott Rákosmentén az erős-emberek Champions League versenye, melyen 12 ország képviseletében 13 Hercules viaskodott egymással. Győztes a Váradi Eszter fotóin látható, szerb színekben versenyző Katona Ervin lett.

Riz Levente országgyűlési képviselő, a XVII. kerület polgármestere nyitotta meg a sportdélutánt. ? Rákosmentén úgy nagyjából ezer éves történelmünk során még soha nem volt világverseny, ez az első alkalom. Sok sportberuházásra került sor nálunk az elmúlt években, amelyeknek az volt a céljuk, hogy a sportot, a szabadidő hasznos eltöltését népszerűsítsük, és ez a verseny is ehhez a gondolathoz kapcsolódik ? mondta a kerületvezető.

A 16 állomásból álló éves sorozat 10. összecsapására eljött az összetettben vezető, így a kerékpárversenyeken megszokott sárga trikóban versenyző lengyel Krzysztof Radzikowski és első számú kihívója, a Szerbiát képviselő, de kettős állampolgársággal rendelkező Katona Ervin is. A szabadkai versenyző két évvel ezelőtt a sorozat világelsője lett és most arra készült, hogy 11 pontos hátrányát eltüntetve átveszi az első helyet Budapesten.

Kettejük párviadala igazi csemege volt a sportág barátai, de az egyszerű szimpatizánsok számára is. Katona azzal nyitott, hogy taxihúzásban az első szám utolsó indulójaként az öttonnás limuzint 19,17 mp alatt húzta el ülve, kézkötél segítségével és ennél jobb ideje senkinek sem volt. Nem sokat késett a lengyel válasza, a 170 kg-os viking nyomás nevű számot ő nyerte, 16 nyomással. A mezőny tagjainak képességeire jellemző, hogy a harmadik számot, a 400 kg-os lengősúly cipelést az észt Maelis Peil, a negyediket, a 30 kg tömeg előretartását időre a norvég Solvang (47,94 mp), az ötödiket, a 360 kg-os autófelhúzást a dunaszerdahelyi, szlovák színekben versenyző Puzsér Péter nyerte 18 felhúzással. Öt számban tehát öt győztes született!

Ervin a verseny végénA záró számban, a 120, 135, 150 és 160 kg-os sziklapakolásban Katona mindenkit leiskolázott: 12, 91 másodperc alatt pakolta fel az állványra a köveket és ezzel nem csak a számot, de az SCL budapesti versenyét is megnyerte. A sárga trikót és ezzel a sorozatbeli elsőséget mégsem tudta átvenni ellenfelétől, de az összesítésben 4 pontra megközelítette 119 pontjával a 123 pontos lengyelt.

Végeredmény: 1. Katona Ervin, Szerbia 67,5 pont. 2. Krzysztof Radzikowski, Lengyelország 57,5 pont. 3. Maelis Peil, Észtország 52 pont… 7. Nagy Ákos 40,5 pont… 12. Hajnal Tamás 27 pont. ? Tíz éve nem versenyeztem Magyarországon. El sem tudom mondani azt a boldogságot, amit érzek, hogy magyar földön győzelemmel térhettem vissza ? mondta el a győztes Dobor Dezső sajtófőnöknek. Nagy Ákosnak végül nem sikerült befutnia a legjobb hatba, ahonnan Puzsér Péter, a szlovákiai erős-ember szorította ki. ? Szerettem volna az első hatban zárni ezt a nagyon erős viadalt, sajnos nem sikerült, de mindenért kárpótolt Ervin barátom hatalmas sikere. Kívánom neki, hogy a mai elsőség adta lendülettel meg se álljon a sorozatot majd az év végén lezáró végső elsőségig! ? mondta Ákos.

Szóljon hozzá!