ZETApress

hírportál

Michelisz 2. a Ringen

Norbi az élenMichelisz Norbert a 2. helyen ért célba a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi fordulójának vasárnapi első futamán a Hungaroringen. Az 1. futam végeredménye: 1. Yvan Muller (francia, Chevrolet Cruze) 23:17.125 perc (12 kör), 2. MICHELISZ NORBERT (Honda Civic) 0.617 másodperc hátrány, 3. Gabriele Tarquini (Honda Civic) 12.670 mp hátrány.

A Zengő Motorsport Honda Civicjét vezető 28 esztendős pilóta 12:35-kor a Duna TV kamerái előtt a második pozícióból startolt, és a gördülő rajtnál majdnem el tudott menni az élről indult francia Yvan Muller (Chevrolet Cruze) mellett, az első kanyarnál azonban mégis kénytelen volt besorolni a háromszoros vb-győztes mögé. Michelisz ezután remek versenyzéssel tartotta pozícióját, majd az utolsó négy körben ? több tízezer hazai szurkoló buzdításától kísérve ? folyamatosan közeledett Mullerhez, rutinos riválisának azonban sikerült megőriznie az első helyet.

Norbi a dobogónA rajtnál nagyon igyekeztem, de a külső ívről lehetetlen volt megelőzni Yvant, aki remekül védekezett ? mondta a verseny utáni sajtótájékoztatón Michelisz Norbert, és hozzátette, szerette volna, ha előtte haladó ellenfele hibázik, de egy háromszoros világbajnok ritkán tesz ilyen szívességet a mögötte érkezőknek. ? A rengeteg néző miatt sajnálom, hogy nem sikerült megnyernem a futamot, ugyanakkor a második helynek nagyon örülök ? fogalmazott a magyar versenyző, aki azt is elárulta, hogy a verseny bizonyos szakaszaiban muszáj volt kímélnie a gumikat, ezért nem hajtotta jobban a Hondát. A vb-pontversenyben a futam előtt 26 ponttal 12. Michelisz ezzel az eredménnyel további 18 pontot szerzett.

Norbi 8. a másodikon

A WTCC magyarországi fordulójának második futamát 14:50-től rendezték meg, melyet Michelisz Norbert, az Év sportolója 2012 egyik különdíjasa a 8. helyen zárt a Hungaroringen, szintén a Duna TV kamerái előtt. A második futam egy nagy balesettel indult, az első körben a kettes és a hármas kanyar közötti rövid szakaszon az olasz Gabriele Tarquini Hondája keresztbe állt, majd a gumifalnak ütközött, ahonnan gyakorlatilag visszapattant a pályára úgy, hogy nekicsapódott az éppen ott haladó Michelisz autójának. A magyar pilóta Hondája látszólag nem sérült meg komolyabban, de a nyolcadik helyről elrajtolt 28 éves versenyző az ütközés nyomán visszaesett a 11. pozícióba. A pálya megtisztításának idejére a versenybíróság beküldte a biztonsági autót, amely mögött két kört tett meg a mezőny.

Norbi a kanyarbanMichelisz az újraindítást követően ? a több tízezer lelkes magyar szurkoló buzdításától kísérve ? sorra előzte riválisait, nyolc körrel a leintés előtt már nyolcadik volt, ám az előtte haladó ötösfogatot inkább csak követni tudta, mert bár néhányszor megpróbálkozott az előzéssel, előrébb lépnie nem sikerült. A versenyt a vb-címvédő brit Robert Huff nyerte a marokkói Mehdi Bennani és a szintén brit Alex Macdowall előtt.

A 2. futam végeredménye: 1. Robert Huff (brit, Seat Leon) 29:35.871 perc (14 kör), 2. Mehdi Bennani (marokkói, BMW E90 320 TC) 0.426 másodperc hátrány, 3. Alex Macdowall (brit, Chevrolet Cruze) 4.043 mp hátrány? 8. MICHELISZ NORBERT (Honda Civic) 7.232 mp hátrány. A Zengő Motorsport pilótája kora délután második volt az első versenyen, így a két futamon összesen 22 pontot szerzett, s az összesítésben előrelépett a 12. helyről a tizedikre.

A hazai drukkerek még egy magyarnak, a túraautó-vb betétfutamaként szereplő ? együléses formaautókból álló ? AutoGP kategóriában érdekelt Kiss Pál Tamásnak is szoríthattak, ő a délelőtti első futamot a 16 pilótát felvonultató mezőny ötödik helyén zárta. A délutáni második futamon Kiss Pál Tamás a délelőtti versenyhez hasonlóan az ötödik helyen zárt a 16 fős mezőnyben. A WTCC következő fordulójára Ausztriában, a Salzburgringen kerül sor május 19-én, Pünkösdkor.

1 hozzászólás

  1. Kimagasló nézettséget ért el Michelisz futama. A WTCC túraautó-világbajnokság hétvégi magyar futama kiemelkedő nézettséget ért el a Dunán ? a népszerű magyar filmek között a negyedik lett a csatorna heti top-listáján. (A tavalyi szezonhoz képest is kiemelkedő ez a nézettségi szint, hiszen 2012-ben a magyar futamot 93 ezren nézték.) Forrás: Nielsen Közönségmérés.

    A hazai versenyző ? Michelisz Norbert ? szurkolótáborából 165 ezren a tévén keresztül izgulták végig a futamokat. A felnőtt népesség körében ez 8,9 százalékos közönségarányt jelentett, ami többszöröse a csatornaátlagnak. A kereskedelmi célcsoportban (18-49 évesek) a 11,1%-os közönségarány több mint hatszorosa a csatornaátlagnak, míg a 18-59 éves férfiak körében a közönségarány 15% volt. A közvetítésbe közel 600 ezer ember kapcsolódott bele rövidebb-hosszabb időre, míg a legnézettebb percben (14:57-kor) 221 ezren izgultak egyszerre a magyar fiú sikeréért.