ZETApress

hírportál

Eb-záró vereséggel

Érmekért küzdöttünkEgy ötödik és egy hetedik hellyel búcsúztunk a délután befejezett budapesti adidas Judo Európa-bajnokságtól. A mai zárónapon a csapatversenyekre került sor. A férfiaknál Grúzia, a nőknél Hollandia nyert, fiaink ötödik, lányaink hetedik hellyel búcsúztak el a Papp László Budapest Sportarénától.

A közönség nem várta meg a döntőket, a férfiak vereségét követően átsiettek a szomszédos Népstadionba, a 16:30-kor kezdődő Fradi ? Vidi NB I-es bajnoki focimeccsre. Hét közben a Liga Kupa döntőjében a Fradi 5:1-re nyert a Népligetben, most viszont a fehérváriak ? ha csak 1:0-ra is ?, de visszavágtak a szerdai vereségért.

Dr. Tóth László rangos kitüntetést kapott

Érthetően jókedvű volt a Magyar Judo Szövetség elnöke, aki immár tizennégy éve tölti be ezt a pozíciót, tegyük hozzá, teljes sikerrel. A két tegnapi egyéni bronzérmünket követően Dr. Tóth László a szombat esti gálán Szergej Szolovejcsiktől, az Európai Judo Szövetség (EJU) elnökétől az EJU Gold Order of Merit, vagyis az EJU-érdemrend Arany-fokozatú kitüntetését vehette át, a kontinentális szövetség ezzel ismerte el az MJSZ első emberének munkáját.

Tényleg csak jót tudok mondani. Voltak ugyan gondok a rajt előtt, de amire kellett, addigra elült a hullámverés. Minden a helyére került, mindenki elvégezte a dolgát. Igaz, kemény munkát rótt ez mindenkire a kulisszák mögött, azonban a lelátó közönsége csak annyit látott, hogy minden pontosan, gördülékenyen történik. Igaz, ezeket a szavakat én mondom el, de az összes szervezőnek jár a köszönet. Mindenkinek, aki csak egy kicsit is hozzátett a verseny sikeréhez. Tegnap este az Európai Judo Szövetség gáláján egy asztalnál ülhettem a barcelonai hősökkel, akik azt mondták, remélik, hogy budapesti Európa-bajnokság után nem kell megint harminckét évet várni egy újabb hazai kontinensbajnokságra. Bátran megválaszolhattam nekik, hogy egészen biztosan nem ? vonta meg az elnök az Eb mérlegét, majd hozzátette: komoly szándéka a magyar szövetségnek, hogy megpályázza a 2017-es világbajnokság rendezési jogát, melyhez az Európa-bajnokság sikerei biztos alapot adnak. További részletek az Eb honlapján olvashatók.

Szóljon hozzá!