ZETApress

hírportál

Energiák Bodroginál

varga_tamasIdén is bemutatta versenyzői csapatát a HELL ENERGY. A Hell Racing Team 2013-ban új tagokkal és egy új sportággal, a tereprallyval bővült ? tudtuk meg a szokásos év eleji szezonnyitó sajtótájékoztatón a budai Bodrogi Étteremben, melynek séfjét a IV. Országos Étterem Hét februári sajtótájékoztatóján már megismerhettük.

A régi tagok mellett a junior csapat is több új taggal bővült, illetve a HELL Racing Team is új versenyzőpárossal, a tereprally meghatározó szereplőjével, Korda Erikkel és navigátorával, Fábián Csabával egészült ki, illetve a KTM Kecskemét MX csapatát is a HELL energiája pörgeti a jövőben. A csapat bemutatásakor az is kiderült, hogy a Hell Racing Team életében az újdonságok mellett idén is a drifté a főszerep itthon és külföldön egyaránt: a HELL két kiváló pilótája a hazai bajnokságban, a tavalyi magyar bajnok György Szilveszter pedig a King of Europe versenysorozatban kíván a 2012-es évhez hasonló sikereket elérni. Szilveszter számára külön a nemzetközi szériára épül egy ? a Camaro paramétereihez hasonló ? különleges versenyautó, amely hamarosan a nagyközönség előtt is debütál majd egy exkluzív videó filmben.

Az esemény moderátora a technikai sportokhoz, és a csapat néhány tagjához személyes szállal is kötődő Szujó Zoltán volt. Az idei csapat bemutatása, hagyományoktól némileg eltérően, nem a legifjabb versenyzőkkel, hanem az autósport képviselőivel kezdődött, ugyanis a drift pilóták, akik éppen csak megérkeztek a sajtótájékoztatóra a hétvégi Magyar Profi Drift Bajnokság szezonnyitó futamáról egyből a reptérre indultak tovább, hogy az amerikai 2013-as technikákat meglessék és a Formula?D bajnokság driftereinek stílusát elemezhessék.

A HELL ENERGY örömmel számolt be arról, hogy idén a Korda Erik ? Fábián Csaba tereprally páros a Hell Racing Team színeiben áll majd rajthoz, ráadásul a tervek szerint nem csak a magyar bajnokságban, hanem a három kontinenst átszelő FIA Tereprally Világkupa Sorozatának több állomásán is részt fognak venni. A tavalyi erős csapat drift szakágban 2013-ban is megmaradt, csupán annyi változást történt, hogy a tavalyi bajnok, György Szilveszter idén a magyar versenysorozatban csupán bírói szerepet vállal, viszont újonnan épülő autójával a King of Europe európai sorozat teljes szériáját teljesíti majd.

Az épülő autóval kapcsolatban Gabura Krisztián, a csapat vezető mérnöke elmondta: Szilveszter régi álma volt egy nagyon erős turbó feltöltős motorral szerelt versenyautó, ezért erre esett a választás először. De mivel mindig szerettük a kihívásokat, most is egy merész húzással a jelenleg divatos 6 hengeres turbós japán motorok helyett, egy kisebb 4 hengeres erőforrást választottunk, viszont ezek közül az egyik legmodernebbet, egy Mitsubishi Evo 9 erőforrását. Sok drifter kétkedve fogadta ezt a kiszivárgott információt, viszont a mi taktikánk a kicsi a bors, de… régi szlogenen alapszik, mivel az adott erőforrásból a maximális teljesítményt előcsalogatva, a kisebb motor kisebb össztömegével, súly/lóerő arányában tudunk hatékonyak lenni! Majd meglátjuk, hogy az élet minket igazol-e!

Természetesen a magyar bajnokság és a rajongók sem maradnak HELL-es pilóta és autó nélkül 2013-ban sem, hiszen Grózinger Zsolt és Varga Tamás Puci a régi lendülettel és lelkesedéssel és egy-egy vadonatúj autóval vág neki a szezonnak. Mindketten a dobogó legfelső fokát jelölték meg a kitűzött célnak, mi örülnénk, ha ősszel egy HRT páros csatában dőlne el a bajnokság.

A Hell Junior Racing Team idén egy újabb hölgy versenyzővel és néhány motocross-os fiatalemberrel bővül. Természetesen a tavaly is hihetetlen eredményeket produkáló Gercsák Szabina, aki a csapat első hölgy tagja volt, továbbra is a HELL támogatásával versenyez majd. A tehetséges miskolci judo-s lány maximálisan teljesítette a tavalyi évre kitűzött célt, hiszen számos rangos külföldi megmérettetésen szerepelt kiváló eredménnyel, ezzel rengeteg rutint és tapasztalatot gyűjtve. A 2013-as szezon is remekül indult a zágrábi és a kijevi Junior Európa Kupán is sikerült a dobogó legfelső fokára állnia. Szabina remek formája ígéretes eredménnyel kecsegtet az április végén Budapesten tartandó Európa-bajnokságot illetően. Idén sem marad a Hell Racing Team ifjú különítménye extrém sportoló nélkül, hiszen Csikai Bence XTR-rolleres idén is a Hell csapattagjaként ugorja majd legújabb trükkjeit a közönség nagy örömére. A 17 éves egri, srác egy új rollerrel, a fejében számos újabb trükkel és hatalmas elszántsággal indul neki a 2013-es évadnak, hiszen tavaly számos versenyen már a bírói szerepre is felkérték.

A második hölgy, aki csatlakozott a Hell Junior Racing Teamhez Molnár Alexandra, aki szintén nem egy kifejezetten nőies sportág, motocross szerelmese, gyakorlatilag amióta az eszét tudja. Az első motorját 7 évesen kapta, de csak azért, mert állandóan édesapja robogóját nyüstölte, és 9 évesen már versenyzett a fiúk között, ahol rögtön dobogós lett. Szandra volt az első magyar MX-es hölgy, aki világbajnoki futamra tudta kvalifikálni magát, és tavaly a VB szlovákiai futamán indult. Idén sem kisebb célokkal és új szponzorokkal vág neki a szezonnak, a magyar bajnokság mellett több világbajnoki futamon is szeretne elindulni. Kovács Ádám Zsolt is az MX szakágban erősíti a junior csapatot, aki 5 éves kora óta motorozik versenyszerűen és már kétszeres magyar bajnok az 50 ccm-s kategóriában, 65 ccm-ben pedig osztrák bajnok. A címvédések mellett a legfőbb idei célja az Európa bajnokságon a legelső hely megszerzése kategóriájában.

A HELL idén az MX szakágban jelentősen erősítette csapatát, hiszen a KTM Kecskemét teljes csapatát szponzorálja majd a 2013-as évben. A HRT csapatában már 2011-2012-ben is szerepelt ez a szakág, amit olyan világklasszis nevek képviseltek, mint Németh Kornél. Minthogy a piacvezető energiaital-gyártó továbbra is szívügyének tekinti a motocross támogatását és népszerűsítését, így nagyon örül a kecskeméti csapattal való együttműködésnek. A Bódis József vezetésével két évvel ezelőtt alakult KTM Kecskemét csapatának jelenleg 12 versenyzője van, akik szinte valamennyi kategóriában képviselik a csapatot. Az idei legfőbb cél, hogy minél több versenyen részt vehessenek és tovább öregbítsék a csapat hírnevét.

A sajtótájékoztató végén Szabó Tamás, a HELL RING projekt vezetője bemutatta a jövőt. Ahogyan azt a HELL már tavaly év végén kommunikálta, nagyszabású beruházást tervez a borsodi térségben, a hatmilliárd összértékű projekt keretében egy nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas autó- és motorsport komplexum épül majd meg Szikszón. A 2,6 km hosszú aszfaltos versenypálya ? mivel az FIA (Nemzetközi Autósport Szövetség) és az FIM (Nemzetközi Motorsport Szövetség) szabványoknak mindenben megfelel ? műszaki adottságai tekintetében Magyarországon kizárólag a Formula?1 futamait rendező mogyoródi Hungaroringhez hasonlítható. A beruházással kapcsolatban ? a pálya részletes és látványos bemutatása után ? a projektvezető elmondta: Igen jelentős beruházásról van szó, amellyel kapcsolatban több pályázatot is beadtunk. Ezek közül kettőnek az elbírálása még csúszik, így egyelőre mindenképpen várnunk kell. Amint megszületik ? a reményeink szerint kedvező ? elbírálás, véglegesítjük a kidolgozás és megvalósítás ütemtervét és tájékoztatni fogjuk a közvéleményt a projekt indulásának pontos időpontjáról.

Szóljon hozzá!