ZETApress

hírportál

Sike bizakodik

Sike AndrásA Népligetbe költöznek a Fradi birkózói. A magyar birkózás néhány napja ünnepelt: a londoni ezüstérmes Lőrincz Tamás a sportág századik aranyérmét nyerte világversenyen, a tbiliszi Eb-n. Számunkra ezért is fájdalmas, hogy veszélybe került sikersportágunk ötkarikás műsoron maradása.

Sike András, aki éppen 25 éve nyert olimpiai bajnokságot Szöulban, így látja a kialakult helyzetet: ? Természetesen nagyon szomorú lennék, ha a birkózás nem lehetne ott az olimpián. Talán reményt adhat, hogy kis és nagy országok szövetségei egységesek abban, hogy sportágunknak ott kell lennie az ötkarikás játékokon. Vannak persze ennek ellenzői is. 55 százalék esélyt adok a számunkra pozitív döntésnek ? mondta András Takács Gábornak.

A volt kitűnő birkózó, a Fradi vezetőedzője egyébként már felnevelt egy olimpiai ezüstérmest: a nemrégen sorozatos sérülései miatt visszavonult Fodor Zoltán Pekingben volt második. A ferencvárosiak volt otthonát, a sok sikert látott Gyáli úti birkózócsarnokot az új futballstadion építése miatt lebontják. Jelenleg a Telepy utcai iskola termében edzenek. Ez akár jó ómen is lehet, hiszen itt indult annak idején kétszeres olimpiai bajnok tornászunk, Magyar Zoltán szédületes karrierje is… ? Komoly ígéretünk van arra, hogy egy modern birkózócsarnokot építenek a Népligetben. Mindenesetre már ott szeretnénk karácsonyozni! ? bizakodott Sike.

Szóljon hozzá!