ZETApress

hírportál

Sport Poha-Rak Dél-alföldön

Sikeresen zajlott le a 2013-as Országos Sport Poha-Rak Bajnokság a hétvégén, március 2-án Kiskunfélegyházán a Kossuth Lajos Szakközépiskolában ? tudtuk meg Héri Mártitól. A versenyt mi is beharangoztuk február 8-án.

A nemzetközi szövetséggel WSSA (World Sports Stacking Association) együttműködve ez a verseny hivatalosan regisztrált nemzetközi ranglista verseny státuszt kapott. A versenyszámok összesen 12 korcsoportban hivatalos nemzetközi szabályok szerint kerültek megrendezésre: egyéni: 3-3-3, vagy 3-6-3 és teljes sorozat számokban. Páros: a teljes sorozat kirakása (egy versenyző csak jobb, a másik csak a bal kéz használatával). Szülő-gyermek páros: teljes sorozat, párban. Csapatváltó: 3-6-3 sorozat (4 versenyző részvételével)

A 63 versenyző 8 intézményt képviselt. A közoktatási intézmények központosítása következtében a több, mint 40 iskola, mely regisztráltan használja programunkat nem tudott csapatokat küldeni, ezért csak a helyi KÖÁI, Bercsényi Óvoda és Forest Gump S.E. tudott intézményként szerepelni. A többi versenyző egyéni úton, önerőből jutott el a versenyre. Ez a körülmény sajnos több, mint felére csökkentette le a résztvevők számát!

Először került megrendezésre a speciális igényekkel rendelkező sportolók versenye két különböző kategóriában. A Forest Gump S.E. összesen 17 versenyzővel indult, akik kitartóan és motiváltan vettek részt a verseny szinte minden részében. Ez egyedülálló lehetőséget adott különböző korosztályú és képességű gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, hogy együtt, egy időben, integrálva sportoljanak: A legfiatalabb versenyző 4, a legidősebb pedig 59 éves volt.

Legkiemelkedőbb eredmények

Gratulálunk a következő versenyzőknek, akik nemzetközi szintidőket elérve megérdemelten kaphatják meg a lehetőséget, hogy Magyarországot képviseljék az áprilisban Orlandóban (USA) megrendezésre kerülő WSSA Világbajnokságon: U6 Zádor Nina Gyermekek Háza Iskola, Budapest. 7-8 évesek Zádor Levente Gyermekek Háza Iskola, Budapest. 9-10 évesek Vízhányó András KÖÁI Platán utcai Iskola. 11-12 évesek Zádor Kristóf Gyermekek Háza Iskola Budapest. Talabér Ádám Bornemissza Péter Iskola, Budapest. Kovács Dóri Izbég Iskola, Szentendre. 13-14 évesek Balla Zoltán Matthias OS-Fraubrunnen, Svájc (magyar állampolgár!).

Külön kiemelnénk a speciális versenyzők SS (Special Stackers) között szereplők eredményeit: 19 + Level I. Király István (Forest Gump SE) 3 aranyérem. 19 + Level II. Palotás Gergely (SS11-14 L2) 3 aranyérem! Gergely a 3-3-3 sorozatban az előfutamban 4,744-el Világcsúcsot (4,970) döntött! Sajnos a döntőben ahol hivatalosan számított volna, ezt az eredményt nem bírta megismételni és csak 5,672-et rakott ami így is rendkívüli eredmény, hiszen Gergely csak egy kézzel tudja rakni a poharakat!

Potyesz Éva (Forest Gump SE) a 3-3-3 sorozatban az előfutamban 5,311-el 1 ezreddel maradt el a Világcsúcstól (5,310), a döntőben szintén rosszabbat rakott 6,132 ! Nagy Pál Norbert (Forest Gump SE) a 3-6-3 sorozatban az előfutamban 7,462-t rakott, ami csak 22 ezreddel marad el a Világcsúcstól (7,440), a döntőben sajnos tovább nőtt a különbség (7,695). Ezek az eredmények fantasztikusak és a VB-ig több edzéssel és tapasztalattal még jobb szintre hozhatóak!

Közelgő események

Április-májusban tervezzük még több nemzetközileg regisztrált időmérő Sport Poha-Rak megrendezését Budapesten, Borsod?Abaúj?Zemplén, Somogy és Vas megyében, hogy lehetőséget adjunk azoknak a versenyzőknek és intézményeknek, akik támogatás hiányában nem tudtak eljutni az országos bajnokságra. Kérjük ezekből a régiókból azon intézmények jelentkezését, akik szeretnék a versenyrendezés lehetőségét megpályázni. Ezen kívül felhívjuk az intézményeket az iskolák közötti csapatversenyek megszervezésére a május második felére eső periódusban! Az ezzel kapcsolatos bővebb információ, a versenyek megrendezésének feltételei, valamint az OB részletes eredményei március 11-től megtalálhatóak a FanKlub weboldalán!

Szóljon hozzá!