ZETApress

hírportál

Úsztak a betegekért

Hesz Máté édesanyjával, Buday-Gyarmati Andreával egyszerre csapott a célba tegnap délben Balatonfűzfőn, az I. Bayer Kupa a Hemofíliásokért Jótékonysági Úszóversenyen. Ötven métert kellett leúszniuk egy-egy ötfős csapat kapitányaként a Balaton Általános Olimpiai Központ medencéjében. A további négy csapat kapitánya Brózik Klára, Dombóvári Vanda, Váczi Gergő és Beleznay Endre volt. Úszott még celebként Palcsó Tomi, míg Straub Dezső és Karda Bea a partról szurkolt társainak.

A csapatokat a táborlakó hemofíliás fiatalok alkották. Évek óta itt nyaralnak nyolcéves korútól húszévesig. Sajnos csak 22-en jöhetnek a kéthetes időtartamra, s általában mindig ugyanazok. Megtanulják a profilaxis beadását, melyet háromnaponta kell megtenni maguknak. Így viszont járhatnak iskolába, s nem csak úszhatnak, de extrém sportoknak is hódolhatnak.

A Bayer Hungária Kft. a Magyar Hemofília Egyesület Nyári Rehabilitációs Gyermektáborát a kezdetek óta támogatja. A Bayer Kupa a Hemofíliásokért Jótékonysági Úszóverseny célja, hogy felhívjuk a figyelmet arra, mennyire fontos egy betegséggel együtt élő ember és főleg egy gyermek számára, hogy megtanuljon teljes értékű életet élni. A Bayer Hungária Kft. és a Magyar Hemofília Egyesület szervezésében került megrendezésre az I. Bayer Kupa a Hemofíliásokért Jótékonysági Úszóverseny Balatonfűzfőn, mert a Bayer partner a gyógyításban.

Cégünk nemcsak széles termék- és diagnosztikai portfólióját állítja a gyógyítás szolgálatába. Felelős vállalatként igyekszünk a lehető legtöbbet tenni a betegek jobb életéért. A Bayer Hungária Kft. a kezdetektől támogatja a Magyar Hemofília Egyesület Nyári Rehabilitációs Gyermektáborát. Ma a hemofíliával való együttélés lényegesen kevesebb problémával jár, mint 30 évvel ezelőtt. Minél jobban sikerül a betegséget a hétköznapokba integrálni, annál normálisabb életet tud a beteg folytatni.

Könnyebben fogadja el a betegségét és a hemofília ellenére teljes értékű életet tud élni. Éppen ezért van nagy jelentősége, hogy a nyári rehabilitációs táborban a gyermekek könnyed, stresszmentes környezetben tanulhatják meg az öninjekciózást, az otthoni profilaktikus kezelést. A rehabilitációs torna, az úszás pedig létfontosságú a betegséggel együtt járó szövődmények (ízületi károsodások) megelőzésében, késleltetésében ? nyilatkozta Gerhard Waltl, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A sport erősíti az izmokat és jó testi kondíciót is biztosít. A jól kifejlett erős, egészséges izomzat és a jó mozgáskoordináció stabilizálja és védi az ízületet. Ráadásul a sportban való aktív részvétel segít a közösségbe való beilleszkedésben és önbizalmat ad ? tette hozzá Buday-Gyarmati Andrea gyermekorvos, az esemény szakmai védnöke.

A Bayer Hungária Kft. gyógyszeripari anyavállalata a Bayer Schering Pharma jól ismert, megbízható partnere a klinikusoknak a mindennapi gyógyításban. A betegségről, és a verseny előzeteséről kéthete már írtunk.

Szóljon hozzá!